110 feletti tempóval robogtunk tovább

Már az első negyedben megnyugtató előnyt szereztünk a jó formában lévő, az egyik kulcsjátékosát nélkülöző, MAFC II ellen, a végén pedig közel 40 pont különbségű győzelmet arattak fiaink. A nagy különbségű diadalért alaposan meg kellett dolgozni, ellenfelünk gyakran változtatta védekezését, küzdött, hajtott, mindent megpróbált. Különleges adaléka volt a találkozónak, hogy mindkét edzőt kiállították a szigorú játékvezetők

BKG-Prima SE – MAFC II
111-73 (30-12, 25-26, 26-19, 30-16)

Prima: NAGY BENEDEK 7/3, NAGY BOTOND 40/24, Halász 7, KHAKUNOV 25/9, REIZER 6. Cs.: TANÁCS 16, Kaluha, Czakó 4, Szeleczki, Szendrei 2, Ben-Kane 2, Debreceni G.2.

Nem sokat ismerkedtek egymással a felek, az egyik legjobbjukat, Bordács Somát ezúttal nélkülöző fővárosiak vezető találatára Ruszlan és Bobi révén két gyors kosárral feleltünk.

Érdekes védekezési szisztémát választott ellenfelünk, amolyan vegyes védekezést: Benjit és Bobit emberfogással őrizték, három magasabb játékosuk behúzódva, a palánk alatti területet védve zónázott. Kezdetben nem igazán találtuk e szokatlan védekezés ellenszerét, majd a szakasz közepén Rusz két triplájára építve 12-6-ra elléptünk az elsősorban 212 centis centere, Peringer Balázs palánk alatti megjátszásával operáló riválisunktól. Kezdtünk “felpörögni”, Bobi is betalált távolról, és bár nem dobtunk jól, 212 centis center ide-vagy oda a támadó pattanókért elszántan elinduló fiúk jó néhány második, sőt harmadik esélyt teremtettek maguknak, miközben szervezetten, hatékonyan védekeztek. Ruszlan harmadik hármasa után technikait kapott ellenfelünk padja. A negyed hajrája egyértelműen a miénk volt, letámadással is sikerült labdát szerezni, koncentrált, jó játékkal megnyugtató, közel 20 pontos előnyt szereztünk.

Mi alacsony szerkezetű ötössel, ellenfelünk indításos kosárral kezdte a második negyedet. Váltva estek a kosarak, Ati illetve Katona Bence dobópárbaját láthatta a közönség. A szakasz közepén kiestünk a ritmusból, 15 ponton belülre került a MAFC II, kosárcsendünket Rusz törte meg. A negyed közepén Katonával nem tudtunk mit kezdeni, viszont Bobi 10 másodpercen belül beemelt két triplát, s ezzel 20 pontosra nőtt előnyünk. Bobi kisvártatva még egy hármast “bepörkölt”, majd a félidő végén kicsit “túlpörögtünk”, de szünetben így is megnyugtató, 17 pontos előnyünk volt.

Két vendég kosárral indult a második félidő, majd Benji szerzett egy szerencsés hármast. Csapkodó volt a játék, eladtunk néhány labdát, s kaptunk 1-2 könnyű kosarat. Roli viszont remek ütemben emelkedve szerelte roppant látványosan Peringert, majd a túloldalon is villant. Állandósult a 15 és 20 pont közötti előnyünk, amely Ati ügyes kosaraival a szakasz közepén 20 pont fölé nőtt. Megtörni látszott ellenfelünk, sikerült labdákat, s könnyű kosarakat szerezni, Bobi egy újabb triplával mélyítette a szakadékot a felek között. Ellenfelünknek felvillanásai akadtak, közel 30 pontra hízott a különbség. A szakasz végén szakvezetőnk kapott a reklamálása hangneméhez képest fölöttébb szigorú technikait, de így is 24 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot.

Ennek elején szakvezetőnknek újabb technikait adtak a játékvezetők, így dr. Nagy Ágostonnak el kellett hagyni a kispadot, a hátralévő 8 percet Barna Donát meccselte le. Ruszlan bődületes zsákolással, Czakó Tomi ügyes pöcivel jelentkezett. Ellenfelünk is letámadott, de ezt sikerült átjátszani, a szakasz közepn 30 pontra nőtt az előny. Bobi ziccerével értük el a 100 pontot, a végén a fővárosiak edzője is megkapta a második technikaiját, így az utolsó bő fél percet a játéktéren kívülről figyelte a két szakvezető. sajnos a végén Debreceni Geri felugrás után rosszul fogott talajt, bokasérülést szenvedett – jobbulást neki.

Bobi 40 pontig jutott, Benji pedig – akinek nem ment a dobás – 6-6 lepattanóval és szerzett labdával, valamint 18 gólpasszal abszolút alárendelte magát a csapatnak. Rusz 25 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást.

Klubunknak remek napja volt a mai, hiszen a srácok fölényes sikere mellett lányaink a Női NB1/B felsőházi rájátszásában a címvédő ELTE-BEAC Újbuda otthonában arattak magabiztos, 72-56-os értékes győzelmet!