14/14 …

Nem kezdtünk jól a sereghajtó fehérvári fiatalok otthonában, ám a félidő hajrájában 10 pont fölötti előnyt szereztünk, s a szünet után már egy pillanatig sem forgott veszélyben győzelmünk – csapatunk annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez kellett

Alba Fehérvár – BKG-Príma SE
71-89 (22-20, 8-21, 22-21, 19-27)

Székesfehérvár, NB I B, zöld csoport.

BKG: NAGY BENEDEK 12/3, NAGY BOTNOND 19/15 Halász 6, KHAKUNOV 19/3, Reizer 2. Cs.: TANÁCS 23/3, KALUHA 8/6, Czakó, Ben Kane.

Az előző két meccsén két rangadót nyerő csapatunk kicsit nehezen “pörgött föl” a sereghajtó otthonában rendezett összecsapásra. Az első negyedben, ha szűken is, de többnyire a bátran, felszabadultan játszó, s ekkor még jól is dobó fehérvári fiatalok vezettek.
A második szakaszt a duplát, majd triplát szerző Kaluha Csabi vezetésével jól kezdtük, sikerült fordítani. Nem adták olcsón a bőrüket a fehérváriak, a negyed közepén visszaszerezték a vezetést. A félidő hajrájában nagyon elkélt csapatunknak egy jó Tanács, ugyanis Ati és Ruszlan vezérletével egy 12-0-lal zártuk a félidőt, s 11-gyel “mentünk” a szünetben.
A második félidő Bobi hármasával indult, majd kisvártatva még egyet beemelt, egy 8-3-mal 16 pontosra nőtt előnyünk.
A hazaiak is beemeltek egy-két triplát, állandósult 10 és 15 pont közötti vezetésünk, nagyjából a záró etap közepéig, amikor Bobi és a nagyot alakító Ati vezérletével végleg “leráztuk” a fehérváriakat.
(forrás: primabasket.hu)