Alaposan megdolgoztunk érte….

Nehezen indult a Tiszaújváros elleni találkozó, a borsodi legénység remek dobóformával rukkolt ki, s félidőben már 6 ponttal vezetett veretlen együttesünk ellen. Szünet után azért fokozatosan “bedaráltuk” a hét közben a Salgótarján ellen bravúrgyőzelmet arató Phoenix csapatát, amely most ellenünk is igazolta, hogy nem a véletlen műve volt hétközi bravúrja. Egy jól játszó és szívósan küzdő csapat ellen arattunk igen értékes győzelmet!

BKG-Prima SE – Tiszaújvárosi Phoenix
100-81 (30-26, 15-25, 24-15, 31-15)

BKG: NAGY BENEDEK 10/6, NAGY BOTOND 24/12, HALÁSZ 10, Khakunov 7/3, REIZER 6. Cs.: Ben Kane 5, szeleczki 5,TANÁCS 22, Czakó 2, KALUHA 9/3,

Próbáltuk hamar a hétközben a Salgótarján ellen bravúrgyőzelmet elérő borsodiakkal tudatni: sok jóra ne számítsanak nálunk! Halász Ákos vezérletével 6-0-lal indítottuk a találkozót. Az első tiszaújvárosi találatra Ruszlan révén hármassal feleltünk. A Phoenix azért próbálta bizonyítani, hogy nem a véletlen műve volt a Salgótarján legyőzése, a szakasz közepén 9-7-re feljöttek a vendégek, sőt egy újabb hármassal át is vették a vezetést. Roli villant, Bobi is beemelt egy triplát, majd a nagy kedvvel, eredményesen játszó Halász Ákos “vezetett elő” egy 2+1-es akciót, s egy jó Phoenix büntetőt követően Bobi újabb hármassal jelentkezett – egy 11-1-es rohamot mutattak be a srácok. A Tiszaújváros azonban nem adta olcsón a bőrét, a negyed végén újabb három triplát emeltek be a vendégek, 4 pont előnnyel zártuk a kosarakban gazdag nyitó negyedet.

A vendégek 6-2-vel kezdve a második negyedet hamar egalizáltak. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a felek, Csapatunkból Szeleczki lépett elő, az ő kosarainak köszönhetően nem tudtak fordítani a vendégek. A félidő hajrájában ez sikerült nekik, szerencsére Ben-Kane révén hamar visszavettük a vezetést. A félidő utolsó percét viszont alaposan elrontottuk, egálról kaptunk 6 pontot, így a gátlástalanul, felszabadultan, jól játszó borsodiak fordulhattak előnnyel a második félidőre.

Roli duplájával kezdődött a második félidő, majd Ati büntetőivel 2-re feljöttünk, amikor újabb hármast “vágtak” a vendégek. Ati óriásit melózott, találataival egyenlítettünk, majd Halász Ákos büntetőivel hosszú idő után újra mi vezettünk. A szakasz hajrájában azonban visszavette a vezetést a Phoenix. A szakasz vége a miénk volt, Bobi beemelt egy triplát, Rusz pedig egy duplát, 3 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot.

Ezt Ati vezetésével 10-0-lal kezdtük, s 13 ponttal elléptünk, amikor egy büntetőt értékesített ellenfelünk. Benji triplája után 15 pontosra nőtt az előny. Nem adta olcsón a bőrét a Phoenix, a szakasz közepén 10 pontra visszajött. A minden elismerést megérdemlően küzdő borsodi gárdát igazán csak az utolsó 3 percre sikerült felőrölni, megtörni, a meccset a srácok egy 13-4-es rohammal fejezték be. A 19 pontos különbségből akár magabiztos, fölényes győzelemre is lehet következteni, de ez korántsem így volt, a srácoknak nagyon meg kellett dolgozni ezért a különbségért a felszabadultan játszó, jól küzdő és dobó Tiszaújvárossal szemben – és ez csak növeli a siker értékét.

#bkgdse #batyi #hajrabatyi #primase #batyicsalad #basketball #szigetszentmiklos