B33 és normál pályás Diákolimpia a megyei szinten…

diakolimpia-BKGDSEA héten zajlottak az egyre népszerűbb (tegyük hozzá, joggal) Diákolimpia B33 és normál 5-5 elleni megyei selejtezők, ahol klubunk edzői vezetésével több csapatunk is szerepelt. További kérdéseid lennének a Diákolimpiáról akkor klikelj IDE, hogy választ kapj a kérdéseidre. Természetesen, mint az utóbbi években, most is több korosztályban, lány és fiú kategóriában is érdekeltek voltunk. Kovács Domonkos és Nagy László vezetésével szerepeltettük csapatainkat.

2016-17 B33 Diákolimpia

A B33on Antal Ákos, Budavári Balázs, Igonda Benedek, Bege Levente, Nyolcas Patrik, Piller Bálint, Moré Mátyás, Csípán László, Kontra Olivér… ők képviselték a Batyit

Kedden B33 volt, ahol három csapatunk is pályára lépett. Két középiskolás (Kovács Domonkos), és egy általános iskolás (Nagy László) korosztályban is neveztünk. Bár mindkét korosztálynak Budaörs adott helyszínt mégis két teremben kellett helytállniuk a csapatainknak.
A középiskolásoknál: “nyertünk meccseket, és csapataink nagyon szépen játszottak annak ellenére, hogy minden ellenfelünk 2-3 évvel idősebbekből állt (a Diákolimpia rendszerében könnyedén előfordulhat, hogy akár 4 év korkülönbség is lehet 1-1 játékos között, természetesen ilyenkor többnyire óriási előnyben van az idősebb játékos, mind termetét, mind képzettségét összehasonlítva a két játékosnak – szerk), ám minden igyekezetünk ellenére nem sikerült továbbjutnunk a megyei selejtezőről, viszont jövőre komoly erőt jelent ebben a mezőnyben, hogy minden játékosunk egy évvel idősebb lesz, hiszen még mindegyik játékosunknak sok ideje van a most nevezett korosztályban.” – Kovács Domonkos mondta el meglátásait.
Az általános iskolásoknál: “a csoportkört veretlenül abszolváltuk, két sima és két küzdelmes mérkőzésen. Egy pillanatra sem lehet lazítani ebben a szakágban. Jobban engedik a test test elleni harcot, mint az 5-5 elleni mérkőzéseken. Sajnos az egyenes kiesés szakaszban egy jó csapattól kikaptunk. Szépen játszottak a fiúk végig. Talán a gyengébb meccseken, ha többet gyakoroljuk amit kértem a játékosoktól akkor több esély lett volna a kieséses szakaszban. 4-1-el búcsúztunk…” – Nagy László foglalta össze a történteket.

15151413_10206111109931833_2027028213_n

Kékben klubtársaink a József Attila iskola színeiben…

A képen a szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába járó klubtársaink vannak kékben. Ők is szépen szerepeltek, és becsülettel képviselték klubunkat, meg az iskolájukat is. Több szerencsével ők is tovább juthattak volna. Így is csak kevésen múlott náluk is.

Csütörtökön visszatértünk Budaörsre, ahol lezajlott a normál pályás 5-5 elleni Diákolimpia megyei selejtezője is. A korosztály 1997-2002-ig születettek egyben… Három mérkőzésünk volt. 6 perces negyedek voltak, így is első mérkőzésünkön a Pomázt leléptették, mert nagyon nagy arányú vezetést sikerült kiharcolnunk ellenük a mérkőzés 14-15. percéig. Így 40-0 győzelmet könyveltek el nekünk. A második mérkőzésen a Radovics József által felkészített hazai csapat ellen léptünk pályára. Egy nagyon kemény és hajtós meccsen hosszabbításban kaptunk ki (évek óta egyre közelebb vagyunk a térségi riválisunkhoz, pár éve még óriás arányban tudtak nyerni ellenünk, és most már csak a szerencse mentette meg őket – a szerk)… A végjátékra elvesztettük egyik kulcsemberünket. De így is bátran játszva maradtunk meccsben. Tapasztalatlanságunkból eredő hibák okozták a vesztünket. Jó hangulatú, teltházas tornateremben játszhattunk, így mindenképpen élmény volt a nézők és a játékosok részére is (ezzel a rendezvény tökéletesen elérte a célját). Mondhatni hősies teljesítmény volt… Harmadik meccsen simán, egy gyenge meccsen vertük ellenfelünket. Így kivívtuk a továbbjutást és jövőhét szerdán Törökbálinton játszunk a következő körben…

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on