BAJNOKI CÍM – MAKULÁTLAN MÉRLEGGEL

Ijesztően kezdődött a döntő visszavágója, ám az első negyed közepétől a harmadik etap végéig a mi akaratunk érvényesült, kézben tartottuk a meccset. A harmadik negyed hajrájában Ati két technikaival a kiállítás sorsára jutott. Ez a záró etapban megzavarta a fiúkat, a Budafok viszont “vérszemet kapott”. Voltak “forró pillanatok”, a hajrában fordított ellenfelünk. A végjátékban azonban volt erőnk újítani, így másodszor is nyertünk legnagyobb riválisunk otthonában, és makulátlan mérlegünket megőrizve veretlenül nyerve a zöld csoportot “értünk pirossá”.

Ford-Ivanics Budafok – BKG-Príma SE
82-86 (21-25, 17-27, 19-22, 25-12)

Príma SE: NAGY BENEDEK 15/6, NAGY BOTOND 21/12, HALÁSZ 11/3, KHAKUNOV 15/9, Reizer 2. Cs.: Tanács 3, KALUHA 9/3, Szeleczki 4, Czakó 6, Dévényi, Ben-Kane, Szendrei.

Talán az első meccs fölényes sikere miatt eléggé álmosan, tompán kezdtünk, s ezt a “nekünk eső” Budafok egy 7-0-s repülőrajttal büntette. Benji szerezte első pontjainkat, s ettől kezdve a két Nagy-fivér vezetésével sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot. A negyed második felében magunkra találtunk, s egy pazar 11-0-lal – a végén egy triplával Kaluha Csabitól – fordítottunk. A szakasz végén Benji emelt be egy hármast, Ati pedig egy duplát, 4 pontos előnnyel zártuk a szakaszt.

A második etap Csabi büntetőivel kezdődött. Erre a talán legjobb budafoki, Varga Dániel révén 2+1-es akcióval feleltek a hazaiak. A szakasz közepén Ruszlan Khakunov “rázta meg” magát, két triplát emelt be, majd “Szele” is “beköszönt”, s ezzel a 8-0-lal 10 pont fölé nőtt előnyünk. Megtörni látszott ellenfelünk, Bobi hármasával 15 pontosra nőtt az előny. A félidő végén váltva estek a kosarak, megnyugtatónak mondható 14 pontos előnnyel térhettek pihenőre fiaink.

A második félidő Halász Ákos triplájával kezdődött, majd Bobi duplájával 19 pontosra nőtt előnyünk. Ezt követően váltva estek a kosarak, “Rusz” találataival tartottuk a 15 és 20 pont közötti előnyünket. A szakasz közepén Bobi triplájával nőtt kerek 20-ra a különbség. A szakasz végén Ati sajnos két technikaival kivált a játékból, 17 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot.

Ati kiválása megzavarta a csapatot, Tursics Krisztián viszont elkapta a fonalat, s elkezdte szórni a triplákat. Ötöt is beemelt a 4. negyedben, miközben mi “megálltunk” támadásban. Két és fél perccel a vége előtt átvették a vezetést a hazaiak. Ebben a kritikus helyzetben is volt erőnk újítani. Ákos, Czakó Tomi, majd Benji is betalált, s ezzel a 6-0-lal végül a magunk javára fordítottuk a meccset, veretlenül lettünk bajnokok!