Bedeszkázott gyűrű…

Hiába szereztek 20 labdát fiaink, igen gyenge dobóformát (‪2/24‬ 8,33% tripla) kifogva, végig futva az eredmény és a Baja után kikaptunk, így nem sikerült bejutnunk a négyes döntőbe a Hepp-kupában


Bajai Bácska – BKG Príma SE
70-62 (16-11, 17-16, 16-16, 21-19)

Baja, Hepp-kupa negyeddöntő

BKG: Nagy Be. 9/3, Nagy Bo. 8, Halász 4, BERGER 18, TANÁCS 15/3. Cs.: Kovács 8, Szeleczki, Czakó, Fekete, Püspök, Dévényi, Reizer

Úgy 15 percig elég rossz ritmusban, pontatlanul játszottunk, ebben a periódusban a triplát is “vágó” Ati szinte egymaga tartotta versenyben csapatunkat az óriási lelkesedéssel, s helyenként ügyesen, jól játszó bajaiakkal szemben. A második etap közepén 29-21-re vezettek a hazaiak, ekkor szerezte első pontjait egy dupla formájában az addig “vaktöltényekkel tüzelő” Bobi. Egy rövid felvillanással 4 pontra megközelítettük a hazaiakat, szünetben, 20 perc alatt 1/14-es triplamutatóval 27 pontot szerezve 6 pontos hátrányban voltunk.

Szünet után sem javultunk, továbbra is futottunk az eredmény és a hazai gárda után. Ekkor egyértelműen Seth lépett elő vezérré, őt nem tudták tartni a hazaiak – néhány pontos előnyüket viszont igen. A záró etap előtt 6 ponttal vezetett a távolról amúgy szintén gyengén dobó bajai együttes.

A 33. percben egy hazai hármas után 9, a szakasz közepén pedig 13 pontosra nőtt hátrányunk. Dr. Nagy Ágoston időkéréssel próbálta egy utolsó nagy rohamra ösztökélni fiait. Ekkor Bobi duplát, Benji triplát dobott. Egy 11-2-vel 4 pontra feljöttünk, de ekkor beesett egy hazai hármas, a hajrában pedig a rutinos Pongó bedobálta a büntetőket, így a Baja nyert, és a Veszprém, a Honvéd és a Nyíregyháza után ellenfelünk jutott a Hepp-kupa négyes döntőjébe.