Bemutatkozás, avagy infók rólunk

Célunk olyan egyéniségek, generációk kinevelése, akik intelligensek (életre felkészítettek), és sport centrikus gondolkodásúak.
Engedje meg nekünk, hogy bemutassuk egyesületünket, mely a Batthyány Kázmér Gimnázium Diáksport Egyesület nevet viseli (rövidítve BKGDSE). Megosszuk Önnel célunkat, és előre vetítsük jövőbeli terveinket, melynél örömmel fogadnánk az Ön támogatását és esetlegesen a cégével való együttműködést. ‪#‎csakaBatyi‬ ‪#‎Batyicsalád‬ ‪#‎BKGDSE‬

Kövessen minket a FACEBOOK-on is, hogy elsőkézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!

 

Cél:

Az utánpótlás csapataink szerepeltetése az országos versenyeken, játékosaink számának növelése új korosztályok bevonásával, ez, amennyiben a tervünk sikerül, hamarosan akár 550-700 vagy még több gyermeket is érinthet (plusz 80-100 felnőtt játékos). Felnőtt NB II, Pest Megyei bajnokságban való részvétel a férfi szakosztály terén. Női NB Ib, Budapest A bajnokság, és utánpótlás csapatok versenyeztetése. Professzionális, nemzetközi tapasztalatokon alapuló egyedi képzési háttérprogram kialakítása és bevezetése. Későbbiekben akár egy akkreditált akadémiai képzési program létrehozása. Hosszú távú célunk olyan egyéniségek kinevelése, akik intelligensek (életre felkészítettek), és sport centrikus gondolkodásúak.

 

A múlt és jelen:

Egyesületünk Szigetszentmiklóshoz kötődik. Itt a főváros árnyékában Kiss István (az egyesület alapítója és elnöke) 2010-ben létrehozott egy diáksport egyesületet, azzal a céllal, hogy tömegekkel szerettesse meg a kosárlabdát.
Elsősorban az iskolai kosárlabdára épített, de 2010-ben a csapat debütált a felnőtt NB2-ben. A csapat többségében utánpótlás játékosokra építve bent tudott maradni.
A szakmai továbblépés jegyében 2012-ben fontos döntések születtek. Megerősödött a felnőtt csapat, és egyre több iskoláskorú utánpótlás játékos csatlakozott az egyesületünkhöz. Jelenleg 350 utánpótláskorú játékosunk van (versenyeztetünk Junior, Kadet, Serdülő és Gyerek korosztályokban) és mellette négy felnőtt alakulat. A 2012-2013 szezont ugródeszkaként használva előkészítettünk egy olyan tervet, mellyel egyedülállóan nagyot léphetünk előre, stabil jól működő utánpótlásbázist hozva így létre.
Több edzővel megállapodtunk, és a szakmai irányvonalat Dobi Antal (utánpótlás) segédletével Tasnádi Dávid (utánpótlás és felnőtt) fogja biztosítani és kézben tartani.
Fontosnak érezzük az edzőink folyamatos képzését és mérését, mert az edzők felkészültsége és tudásszintje nagyban befolyásolja a gyermekek fejlődését. Mivel női és férfi fronton is komoly terveink vannak, fontos a szervezett egységes irányítás. A város jelenleg egyetlen NB1-es csapatát  üzemeltetjük (2013-tól női fronton), amely az újonnan felépített, nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas városi sportcsarnok forgalmára is meghatározó hatással lesz. Óriási lépéseket tettünk meg eddig is, és ezután sem fogunk lassítani. Stabilizáljuk a helyzetünket, és növünk tovább a lehetőségaink határait folyamatosan feszegetve. Jelenleg három városban dolgozunk Szigetszentmiklós mellett Szigethalmon és Halásztelken is elkezdtük a munkát, és két éve folyamatosan növeljük a jelenlétünket. 2015 óta gyeplabda csapatunk is van, akik elsőosztályban küzdeniek.

 

Szakmai stábunk >KLIKK IDE< :

Kiss István (elnök 2010-től), Rónaszéki Szilvia (2013/14 szezontól), Dobi Antal (2013/14 szezontól), Kása Péter (2016/17 szezontól), Kis Gergely (2015/16 szezon második felétől), Laczka István (2014/15 szezontól), Nagy László (2013/14 szezontól), Kovács Attila (2013/14 szezontól), Kovács Domonkos (2016/17 szezontól), Szájer József (2015/16 szezontól), Tasnádi Dávid (2012/13 szezontól), Valaczkay Gábor (2015/16 szezon második felétől)

 

A jövő:

Újabb óriási lépésre készülünk a 2016-2017-es szezonban, melynek megvan a szakmai alapja, lehetősége és realitása. A lépés nagysága és volumene csakis financiális kérdés. Munkánkat kiterjesztjük Budapestre, és Hajdú-Bihar megyére, ezzel növelve az országos jelenlétünket.
Az összes korosztályban indítunk országos csapatot, és minden korosztályban indítunk megyei bajnokságot is. Minden fiatal számára fontos a „mérkőzés drukk” megélése, ugyanakkor a kevésbé tehetséges gyerekek számára azért nem biztos, hogy az országos szint a legmegfelelőbb, őket szeretnénk a Pest megyei szövetség berkein belül versenyeztetnénk. Amennyiben lehetséges (létszám függő) már itt elkezdenénk a női és férfi korosztályok szétválasztását.

Edzőink számára mint már említettük, állandó továbbképzéseket szervezünk (természetesen az MKOSZ által szervezett programokon felül), ezzel biztosítva a technikai, taktikai és pedagógiai egységességet, a nemzetközi tapasztalatok megszerzését. Folytatjuk egy egységes arculat kiépítését. Illetve az eddig is meglévő kiváló viszonyt a helyi médiával még jobban kiaknázzuk majd.

Külkapcsolatainkat is szeretnénk kiszélesíteni. Elsősorban testvérvárosainkat vonnánk be, hiszen közülük több saját nemzeti első osztályú csapattal is rendelkezik. Ám a nemzetközi szerepléstől, kapcsolatépítéstől sem zárkózunk el, mivel a városunkban az infrastruktúra megvan hozzá, és az újonnan felállt szakmai stábnak stabil, kiterjedt nemzetközi rutinja van.

A Klub történelmünk mérföldköveit és kiemelkedő teljesítményeit itt megtalálhatod egy helyre gyűjtve.

Elérhetőség: bkgdse@gmail.com

Köszönjük figyelmét és idejét!

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on ‪#‎csakaBatyi‬ ‪#‎Batyicsalád‬ ‪#‎BKGDSE‬

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!