Beszámoló U18 lány, Bécs

Beszámoló 2019.04.15-20 Nemzetközi torna
Bécs, U18 leány

TUS FFb (német) BKG KOS 25-33
Kincső 11, Zsuzska 2, Zsófia 6, Vanda 10, Réka 2, Rebeka 2, Mimi
Tipikus első mérkőzés volt. Sok hibával mindkét oldalon. Küzdés jeles! A győzelem miatt sajnos csak 7 játékost játszattam.

BKG KOS – Göttingen (német) 27-39
Vanda 0, Kincső 19, Zsuzska 4, Réka 2, B. Lily 2, Á. Dóri, Zsófi, Rebeka, Mimi, Tamana
Jó szerkezetű, technikás, tanult kosárlabdát játszó ellenfél. Sajnos támadásban hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az utolsó negyed 1.percében Kincső és Zsuzska is kipontozódott, ez megpecsételte a sorsunkat. Védekezés a 3. negyedig kitűnő. Csapatszellem, küzdeni tudás kiváló. Sajnos csak 4 játékos dobott kosarat és Vanda is összeszedett egy húzódást.

Sparta (belga) – BKG KOS 42-24
Kincső 10, Zsuzska 7, Vanda 3, Zsófi 2, Rebeka 2, Helga, Tamana, Mimi, Réka, Dóri, Lily.
A csoport legerősebb ellenfele és a nap második mérkőzése. A 2. negyedben vesztettünk ahol leindítottak minket mert kihagytuk a kialakított helyzeteinket. Példás hozzáállás és jó védekezés 3 negyeden keresztül. Kevés pont támadásban.

Eintracht Erle (német) – BKG KOS 21-38
Kincső 16, Zsuzska 7, Zsófia 0, Rebeka 8, Vanda 4, Mimi 2, Tamana 1, Réka, Helga, Lili, Dóri
A leggyengébb ellenfél ellen nehezen pörögtünk fel. Erős bírói nyomás alatt végül győzhettünk volna nagyobb arányban is de megint lesüllyedtünk az ellenfél szintjére. Legjobb harmadikként továbbjutottunk a csoportból és a legjobb 16 közé kerültünk.

BBV 01 – BKG KOS 38-29
Kincső 11, Zsuzska 2, Vanda 4, Zsófia 12, Rebeka, Mimi, Réka
Nagyon-nagyon jó mérkőzés , kiváló védekezés és néha jó támadás. Büszke voltam magunkra a vesztett mérkőzés ellenére is. Megmutattuk, hogy tudunk jól kosárlabdázni. Méltóképpen képviseltük a batyit. Igazi Oroszlánok voltak a lányok.

Értékelés:
A csapatom jól helytállt a bécsi tornán méltóképp képviseltük a „Batyi családot”. Egyedüliként kerültünk a legjobb 16 közé. Minden meccsen a küzdeni akarás és a győzni akarás jellemezte a csapatot. Soha egy pillanatra sem adták fel. Mindig emelt fővel hagytuk el a pályát. Amikor kikaptunk akkor is nagy erőfeszítésre késztettük az ellenfelet. Tisztelet érdemeltünk, vívtunk ki magunknak. Nem adtuk olcsón a bőrünket.
Szakmailag megfelelő színvonalú volt a torna, megfelelt jelenlegi szintünknek. Jól szolgálta előrelépésünket. Több ilyen mérkőzést kéne játszani! Sokat fejlődtünk csapatépítésben, küzdeni tudásban és emberfogásos védekezésben. Fizikailag nem vagyunk lemaradva viszont magasságban és súlyban igen ( de nálunk sok u16 játékos van ). Szembetűnő, hogy az egészséges agilitás , agresszivitás „labdát akarok” szemlélet a többi csapatnál mennyire előtérben van.
Végül: szeretnénk jövőre is itt, ezen a tornán szerepelni.
(Kovács Attila)