BKG PRIMA SE

A képen, balról jobbra: Doharné Buczkó Anikó gyúró, Kiss István elnök, Barna Donát edző, Ruslan Khakunov, Debreceni Gergő, Szendrei József, Halász Ákos, Szeleczki István, Nagy Benedek Ágoston, Tanács Attila, Nagy Botond Ágoston, Reizer Roland, Kaluha Csaba, Czakó Tamás, Ben-Kane Dávid, dr. Nagy Ágoston vezető edző

Az elmúlt évben, egy együttműködés keretein belül kezdtük el a munkát az ország keleti felében, Hajdú-Bihar megyében. Ennek gyümölcseként a 2017-18-as idei szezonban, a BKG PRIMA SE  története során először indulhatott el, az NB I B csoportjában. Férfi NB1b-s csapatunk vezetőedzője Dr. Nagy Ágoston, aki csapatával kiharcolta a feljutást, és folytatja a munkát egy osztállyal feljebb is.

Új csapatunk szeretne új színt hozni a bajnokságba. Egyelőre 12 játékossal vágunk neki. Átlagéletkorunk 25 év, átlagmagasságunk 198 cm körüli. Közülük a legidősebb 1982-ben, a legfiatalabb 1998-ban született. Egy fiú nem szerepelt még NB I-es szinten. Kilencen játszottak utánpótlás válogatott keretben, ketten játszottak a magyar A csoportban. Orosz játékosunk nemzete első osztályában játszott, és többek között  Schved csapattársa volt az utánpótlás válogatottban. Kulcsembereink éveken át vezették a statisztikai ranglistákat.

Hetente átlagban 10 edzésünk van. A pesti állomány három közös edzéssel vesz részt rajtuk. Nyolc egyetemistánk van és a keretből nyolcan edzősködnek is u11-től egészen u18-ig. A csapatból hatan utaznak havonta 6000 km-t, hogy edzenek és jobbak legyenek, ezzel megkérdőjelezhetetlenné teszik a sportág iránti szenvedélyüket. Évente átlagban 50 NBA meccset néz meg a csapat élő közvetítés során és lelkesen követjük a válogatottunkat az EB-re.

Mit mondhatnánk? Sok mutatóban vagyunk átlagosak, de reméljük a teljesítményünk egyre csak javul majd és végül az átlag fölöttiek kivételes táborához tartozhatunk a végére.

További információkért látogasson el csapatunk oldalára a www.primabasket.hu címen, vagy kövesse facebook profilunkat  oldalon!

#‎csakaBatyi‬ ‪#‎Batyicsalád‬ ‪#‎BKGDSE‬ @bkgdse