BKGDSE – PINKK SE (nöi NB1B)

Idegenbeli győzelem Pécsett a női NB1/B 22. fordulójában

A hosszú út után kicsit beragadtunk a rajtnál, kellett néhány perc, mire felvettük a ritmust, és az A-csoportos játékosaival felálló vendéglátók gyors játékát. Ennek ellenére az első negyedet is 4 pontos vezetéssel zártuk (17-22).
A továbbiakban sem a védekezés dominált, palánkos dobásokra palánkos dobásokkal válaszoltunk, és a szoros kezdést követően a 32 dobott ponttal egy pillanat alatt megléptünk ellenfelünktől (35-54).
A harmadik negyedben kicsit mi is kiengedtünk védekezésben, de támadásban szép betörésekből többen is bravúrziccereket dobtak, nem egyszer a faultért járó +1-et is értékesítve. Azért ezt a negyedet is behúztuk, igaz, csak 1 ponttal (17-18).
A záró felvonás már nem tartogatott különösebb izgalmakat, ismét jól megszórtuk magunkat (15-27), bár a kispad hiába próbálta kiszurkolni a sütit érő 100. pontot. A vége így 67-99, az izgalmas kezdés után meglepően sima meccsen nyertünk a jó erőkből álló Pécs ellen.
Az évad utolsó három meccse előtt kisebb szünet következik, hiszen a csapat Kínában vesz részt egy tornán. Bajnoki folytatás tehát május 4-én, ismét Pécsett, ezúttal a PEAC gárdája ellen.
Hajrá Batyi!