Blog

11

11… sokaknak csak egy szám… sokaknak pedig a foci kezdőcsapata ugrik be, vagy éppen a büntetőrúgás… Megmutatjuk nekünk mit jelent… Egy kis betekintést nyújtunk a kulisszák mögé, egy kötetlen beszélgetésbe (Kiss István és Tasnádi Dávid).

“Gondoltad volna, hogy ez lesz, anno amikor elkezdted?” – tettem fel a kérdésemet Pistának. “Nem!” – hangzott a kategorikus válasz. “Egyszerűen csak lusta voltam bevinni a fiamat Csepelre edzeni…” – hangzott el az érvelés. Szoktunk nosztalgiázni, és beszélgetni a múltról, mintha már vagy 30-40 év telt volna el a megindulás óta. Pedig szinte hihetetlen, hogy még egy évtized sem ment el. A #BKGDSE idén már 11 városban dolgozik! “…Pár évvel ezelőtt nem volt ennyi játékosunk összesen, hiszen már 11 városban dolgozunk…” – mondtam nevetve, ahogy próbáltuk összeszámolni a városokat. “Ezzel megfogtál, én nem számoltam még össze…” – jött Pistától a válasz.

“Vegyük csak sorra…” – mondtam – “Szigetszentmiklós, innen indultunk, majd csatlakozott Szigethalom és Halásztelek…” – igen a legstabilabb háromszögünk. – “Majd csatlakozott Budapest, a magyar válogatottakkal tűzdelt gyeplabda csapatunk révén” – bár kicsit ők kilógnak a sorból, hiszen nem kosárlabda de nagyon szeretjük őket, és ne felejtsük el, hogy első osztályban játszanak… “Gusztival karöltve, Ebes, Hajdúszoboszló és Püspökladány… látod Pista végre megjegyeztem Püspökladányt” – a röpke öröm után haladtam tovább a felsorolásban. “Aztán érkezett Barna Tibi és Csongrádban is elkezdett pattogni a labda… és az utolsó három Debrecen, Érd és utoljára, de nem utolsó sorban Veresegyház.” – Itt ugye még folytatódni fog a sor, hiszen folyamatosan dolgozunk. Sokan megkeresnek minket együttműködés reményében, és sokfelé nézelődünk mi is. Egy hibát azonban semmiféleképpen sem szeretnénk elkövetni, hogy olyan nagyra nőjünk, hogy elvesszen a jó értelemben vett családias közeg.

Jelenleg közel 40 ember dolgozik a szervezetünkben, különböző jogcímeken. Van NB1b-s férfi és női csapatunk, van 5 NB2-es csapatunk (szerintem egyedülálló, hogy az NB2-es bajnokság mindegyik csoportjában indítottunk csapatot), van egy senior csapatunk és egy női Budapest A-s is, van nagyon sok utánpótlás csapatunk… És ezt hogy oldjuk meg? Hát a közel 800 gyerekkel, és kb. 250-300 felnőttjátékossal… Akik mind a #Batyicsalád tagjai… És hogy mit jelent nekünk a 11? Egy olyan mérföld követ, amit nem hittünk volna amikor elkezdtünk, és most meg nem látjuk az út végét, amikor előre tekintünk ettől a ponttól. “Azt hiszem fanatikusak vagyunk…” – mondtam. “Oké, de jól van az úgy!” – hangzott a válasz Pistától.

Tasnádi Dávid

#csakaBatyi #PrimaBasket #BKGCsongrád