Csongrádi hírek

Január utolsó hétvégéjén egy újabb mérföld kő keletkezett a BKGDSE sztrádáján, és újabb város került fel a magyar kosárlabdázás térképére. Csongrád városának történetében ugyanis első ízben lett országos szinten versenyeztetett kosárlabda utánpótlás csapata.

BKG-Csongrád mez

Köszönjük a gyors és szép munkát a Garbó Plusz Kft. (Hódmezővásárhely) munkatársainak!

BKG-Csongrád néven U12-es csapat indult Barna Tibor Zsolt vezetésével, akik a Hódtói Sportcsarnokban, január 28-án (szombaton), első ízben pályára is léptek. Az U12-es bajnokságra jellemző, hogy 3 csapat találkozik egymással, így minden csapat 2-2 meccset játszhat. A játékidőt is meg kell osztani a játékosok között, így mindenki játéklehetőséget kap. A pályára lépés megteremtésében Tibi gyors ügyintézése mellett, nagy szerepe volt az PMKSZ-nek (Pest Megyei Kosárlabda Szövetség), az MKOSZ-nek (Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége), és a BKGDSE háttér munkásainak, akik az összes engedélyt az idő rövidsége ellenére is előtudták állítani, és így mindenki jogszerűen léphetett pályára. A gyerekek nemrég kezdték el az edzéseket, így a tisztes helytállás, a korosztállyal való ismerkedés és a meccshangulat megtapasztalása volt az első számú cél. Első mérkőzésünkön a HSA Pillangók ellen játszottunk, míg a második meccsünkön az ellenfél a SZEDEÁKI Csikók voltak. Mindkét mérkőzésen teljesültek a kitűzött céljaink. Barna Tibor Zsolt a következőképpen foglalta össze a látottakat: “Gratulálok a csapatnak, a játékosok mind egy szálig nagyon ügyesek voltak! Meglátszott a pályán, hogy kik azok akik régebb óta kosaraznak, de ez természetes, ők otthonosabban mozogtak a pályán, és ők húzták a csapatot. Az újak (2 hónapja edzenek és ismerkednek ezzel a sporttal) is nagyon ügyesek voltak, csak szokniuk kell még meccseket és a játékot. Voltak nagyon jó megoldások, amik biztatóak a jövőre nézve. Abszolút hosszútávon tervezünk, így nincs nagy jelentősége ebben az időszakban még az eredménynek (persze fontos a győzelem, de nem első számú cél egy ilyen minden szempontból fiatal csapatnál), a lényeg, hogy a gyerekek megtapasztalják a meccsdrukkot, és a mérkőzés légterét.”

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on