DÖNTÖSÖK VAGYUNK, PIROS CSOPORTOSAK LESZÜNK!

Tiszaújvárosban, az elődöntő második meccsén is megőriztük veretlenségünket, s újabb győzelmünkkel egyrészt bejutottunk a zöld csoport fináléjába, másrészt feljutottunk az NB I B piros csoportjába. A Phoenix otthonában 35 percig 1-2 kisebb megingástól eltekintve kézben tartottuk a meccset, s 15 ponttal vezettünk. A szívósan küzdő borsodiak a hajrában egy 11-0-lal szorossá tették a meccset, de a végén is tudtunk újítani, “behúztuk” a meccset, s immáron leendő piros csoportos csapatként várjuk az ellenfelet a vasárnapi Budafok-Salgótarján meccs győztesét a zöld csoport fináléjában.

Tiszaújvárosi Phoenix KK – BKG-Príma SE
78-89 (19-23, 23-28, 13-17, 23-21)

Príma: NAGY BENEDEK 11/6, Nagy Botond 12/3, HALÁSZ 19/3, KHAKUNOV 14/6, Reizer 2. Cs.: TANÁCS 15, KALUHA 12/9, Czakó, SZELECZKI 4, Ben-Kane.

A hazaiak vezető kosarára Halász Ákos révén feleltünk, majd ifjú játákosunk kosarával a vezetést is megszereztük. Az első percekben a tét, valamint a tétmeccs nélküli közel két hét hatása érződött, sok volt a hiba mindkét oldalon, a negyed közepén 5-4-re vezettek a hazaiak, bár az eredményjelzőn az is állhatott volna: Piukovics Bálint-Halász Ákos 5-4.

Ruszlan villant egy hármassal, az első meccsen remeklő Ati pedig pályára lépése után szinte azonnal beköszönt a borsodiaknak. A Halász-Khakunov-Tanács trió vezetésével sikerült szűk előnyt állandósítani a negyed második felében. A negyed hajrájában Benji lépett elő, hármasával, majd duplájával 8 pontosra nőtt előnyünk. A szakasz végén megfelezte hátrányát a hazai gárda.

A második szakaszt rutinos játákosaink találataival, Ati duplájával és Kaluha Csabi hármasával kezdtük, s elléptünk 9 ponttal. Jött egy kis hullámvögy, s egy 7-1-el följött 3 pontra a Phoenix – időt kértünk. Kosárcsendünknek Ati vetett véget, majd Benji újabb hármasával ismét 8 pontosra nőtt az előny. A szakasz közepén “Rusz” büntetői után egy 9:2-es rohamunk után már 10-zel “mentünk”. Ahogy Szigetszentmiklóson, saját pályáján sem adta olcsón a bőrét a Phoenix. Egy 9-0-lal 1 pontra felzárkózott a borsodi brigád. A félidő hajrájában e kritikus helyzetben Rusz dobott hármast, Halász Ákos bedobva két büntetőt, csapatunkból elsőként érte el a 10 pontot, Szele is villant, egy 7-0-lal ismét sikerült megugrani. A félidő végén Benji is túljutott a 10 ponton, félidőben 9-cel “mentünk”.

Halász-duplával kezdődött a második félidő, s 10 pont fölé nőtt az előny. “Élesen”, jól kezdtük a második 20 percet, Bobi beemelt egy hármast, Reizer Roli is betett 2 pontot a közösbe. Próbáltuk döntésre vinni a dolgot egy 11-2-es szünet utáni repülőrajttal, amellyel közel 20 pontosra nőtt előnyünk. Talán túlságosan is megnyugodtunk, egy 8-0-lal – közben Kaluha Csabi kapott egy technikait – 10 pontra feljött a Tiszaújváros. Kosárcsendünket Ati törte meg büntetőkből, A záró etap előtt 13 ponttal vezettünk.

A záró etap elején Bobi dupláival és Csabi hármasával tartottuk “tízen túli” előnyünket. A záró etap közepén 15 ponttal vezettünk. A hajrába “kiengedtünk”, egy 11-0-lal a minden mindegy alapon “tüzelő” és betaláló hazaiak 4 pontra feljöttek, de az utolsó perc elején Bobi és Ákos 1-1 duplája pontot tett a meccs és a párharc végére, a csattanó “Rusz” zsákolása volt.

Veretlenségünket megőrizve, a piros csoportba feljutva várjuk a zöld-döntőben a vasárnapi Budafok-Salgótarján meccs győztesét.