Edzőváltás az NB2-es csapatunknál

Változás történt szigetszentmiklósi NB2es csapatunk vezetőedzői posztján, miután már csak matematikai esélye maradt a csoport második helyének megszerzésére… vagy mégsem?

BKGDSE_DobiAntal

Dobi Antal

Dobi Antal közös megegyezéssel távozott az NB2-es csapatunk vezetőedzői posztjáról a KözgázB ellen elszenvedett vereség után. Megkerestem, hogy az okokról faggassam, meg az elmúlt 6 hónap eseményeiről, de nem kívánt nyilatkozni. Anti az utánpótlás nevelésben folytatja majd a munkáját a BKGDSE berkein belül, sok sikert kívánunk!

Az idény felén éppen, hogy túl vagyunk, ilyenkorra már kirajzolódnak az erőviszonyok, legalább is nagyjából. A helyzetünk nem rózsás, ezért nem árt összegezni a dolgokat, mert csak a szembesülés után lehet újra építkezni:
– 4-5. helyen állunk a tabellán jelenleg
– idén még rangadót nem nyertünk (hacsak az 5. helyezett Dunaharasztit nem tekintjük riválisnak)
– a pontátlagunk visszaesett, elveszett az eddig gördülékeny támadójáték üteme
– a védekezésünk sem javult, sőt
– elvesztettük a hazai pálya félelmetességét

BKGDSE_TasnadiDavid

Tasnádi Dávid

“Nem szerencsés az év közbeni edzőváltás, de van amikor szükségszerű. Laczka István sokak kedvence, az NB2-es csapat irányítója és csapatkapitánya most már a csapat vezetőedzője is. Kézenfekvő volt a választás. Istinek nem ismeretlen terület az edzőség, hiszen 2007 óta komoly tapasztalatokra tehetett szert edzői területen, ismeri a felnőtt csapatot, a játékosokkal kivétel nélkül jó kapcsolatot ápol, mint ahogy a vezetőség és a csapattársai bizalmát is élvezi (negyedik éve a csapatnál, tehát mióta meghatározó csapatunk van azóta itt van a klubnál, és harmadik éve edzőként is itt dolgozik). Személyisége miatt is közkedvelt alakja az egyesületnek, és a szakmai stábnak. Eddig is a csapaton belül élte az életét, így tökéletesen átlátja a belső viszonyokat/konfliktusokat.” – mondta Tasnádi Dávid Laczka Istvánnal kapcsolatosan.

Megkérdeztem Istit is, hogy mi az elképzelése, hogyan kívánja felrázni a csapatot, min szeretne változtatni rövid- és hosszútávon? Illetve mik a benyomásai meglátásai? Jól mutatkozott be, hiszen az elmúlt hétvége győzelme (a Kőbányai Darazsak ellen) már Isti érdeme is volt a csapat mellett!

BKGDSE_LaczkaIstvan

Laczka István

“A védekezést sokkal agresszívabbá kell tenni, ami főként állóképességi kérdés, emellett a támadójátékunkat pontosítani kell. Sokkal türelmesebbnek kell lennie mindenkinek, mert ha kivárjuk a megfelelő pillanatot akkor bizonyára meglesz az ideális helyzet is. A csapategységben hiszek, így azt gondolom, hogy ha mindenki most először is csak egy kicsit lép előre (jobban/hasznosabban csinálja, amit amúgy is tud), akkor a multiplikáló hatás révén sokkal erősebbek leszünk, mint csapat. A játékunk látványos javulását lehet elérni azzal, hogy ha a helyezkedéseket és az időzítést rendbe rakjuk. A csapatszellem, meg az egymásért való küzdeni akarás mindig is jellemző volt erre a csapatra, tehát arra építhetünk. Élvezzék a pályán töltött időt a játékosok, mert akkor meglesz az eredmény is.” – foglalta össze gondolatait Laczka István.

Összegezve nem szabad türelmetlennek lenni, és az irreális elvárások felé tolni a csapatot, vagy Istit, hiszen mélyről kell visszaépíteni a dolgokat, és kevés az idő. Ebben a szituban könnyen elképzelhető, hogy már nem érünk oda, de azt tudom, hogy a csapat és Isti is mindent meg fog tenni a sikeres szereplés érdekében. Persze a Ti segítségetek is jól fog jönni, szóval gyertek ki, és szurkoljatok! Ezt már most vasárnap is megtehetitek, mert március 5-én vasárnap 12:00-kor végre ismét látható lesz az NB2-es csapat a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban.

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on