Erődemonstrációval kezdtük a rájátszást

Három negyeden át nagy fölényben játszva magabiztos győzelemmel kezdte csapatunk a rájátszást

BKG-Príma SE – Sopron KC-Sportiskola
97-60
(26-16, 34-6, 27-13, 10-25)

BKG: Nagy Benedek 7/6, NAGY BOTOND 20/12, HALÁSZ 8, Khakunov 3/3, REIZER 10. Cs.: TANÁCS 12/3, CZAKÓ 11, Kaluha 6/6, SZELECZKI 10, Szendrei 2, Dévényi 4, Ben Kane 4.

Esélyeshez méltón, lendületes, gyors, pontos játékkal kezdtek fiaink, akik elsősorban Bobi, valamint Reizer Roli eredményes játéka révén a negyed közepén 19-3-ra vezettünk. Ezt követően magukra találtak a soproni fiatalok, míg a mi lendületünk megtört. Egy 11-2-vel 7 pontra feljöttek a vendégek, ám Ruszlan beemelt egy triplát. 10 ponttal vezettünk egy negyed után.

A második etapot is jól kezdtük, ekkor elsősorban Tanács Ati és Czakó Tomi villogott. Ebben a negyedben ráadásul nem is tört meg a lendület, Halász Ákosnak is voltak ügyes megmozdulásai, miközben a soproni fiatalok nem tudtak kibontakozni védekezésünkkel szemben. Nagyon egyoldalú volt a játék, egy 27-2-es bő 8 percet produkálva lényegében szünetig el is döntötték a meccset a srácok. A félidő Bobi újabb hármasával, s csapatunk közel 40 pontos, 60-22-es vezetésével zárult.

Szünet után a jelentős előny birtokában sokat cserélt  edzőnk, dr. Nagy Ágoston, a korábban kevesebb szerephez jutó játékosainknak adott lehetőséget a bizonyításra. A 3. negyed elején még kiegyenlített volt a játék, de  később tovább “nyílt az olló”, elsősorban Roli és Szele jóvoltából. A záró etap előtt több, mint 50 ponttal vezettek fiaink. A záró etapban csökkent a koncentráció, a soproniak kicsit “kozmetikáztak” a vereségükön, de a sima siker nem forgott veszélyben, fölényes győzelemmel kezdtük a rájátszást, minden pályára lépő játékosunk szerzett kosarat.

#bkgdse #batyi #batyicsalad #primabasket