Ezúttal a MAFC volt a jobb

BKG Príma SE – MAFC
89-100
(17-28, 29-22, 23-28, 20-22)
BKG: NAGY BE. 10/6, NAGY BO. 16/12, Halász 2, BERGER 25, TANÁCS 16/9. Cs.: KOVÁCS 11/3, Kaluha 4/3, FEKETE 5/3, Reizer, Szeleczki.
Benji triplájával 5-2-re vezettünk, ám utána egy 6-0-lal fordtott a MAFC. A folytatásban Seth révén tapadtunk a fővárosiakra, ám ellenfelünk hatékonyan, eredményesen játszott, ráadásul a negyed hajrájában a vendégektől egy fiatal, Polgárdy Ádám is meg-megvillant. Rosszul végződött a negyed, ellenfelünk egy 8-0-s rohammal 10 pont fölé növelte előnyét. A második etap elején a triplát is “vágó” Soma villanásaira és Bobi triplájára építve a szakasz első felét 15-7-re nyerve sikerült 3 pontra felzárkózni. Légiósa, Washington révén újított a MAFC, de nem volt megállás: ifjú titánunk, Fekete Bálint lépett elő szinte az ismeretlenségből, duplát dobott, majd miután Soma kétszer is “büntetett” egy triplával megszerezte a vezetést csapatunknak! Ő és Soma egy 9-0-s “száguldást” vezényelt. A félidő hajrájában újfent nem tudtuk megállítani Washingtont, akinek a vezetésével egy 10-0-lal visszavette a vezetést, s a szünetben 4-gyel állt előttünk ellenfelünk.
A második félidő elején Ati “vágott” triplát, 6-2-vel kezdve a játékot, sikerült egalizálni. Ez nagy önbizalmat adott neki, ekkor szinte egymaga tartotta versenyben csapatunkat, sőt a szakasz közepén Bobi hármasa után újra nálunk volt az előny. A vendégek időkérése után Csapai lépett elő vezérré a túloldalon, kosaraira építve egy 16-2-es rohammal elhúzott a MAFC. Kosárcsendünknek a szakasz hajrájában Kaluha Csabi vetett véget egy hármassal, a záró etap előtt 9 ponttal vezetett ellenfelünk.
Csapai tripával indult a záró etap, s az ő vezérletével – hiába dobott hármast Benji – tartotta “tízen túli” előnyét a MAFC. A szakasz közepén Ati duplájával, majd Bobi hármasával 10-en belülre kerültünk. Nem adtuk olcsón a bőrünket, Ati triplájával 7-re csökkent riválisunk előnye, de a remek meccs végén nem sikerült ennél közelebb kerülni hozzájuk.