Fejlődés és előre mutató játék, második felvonás…

BKGDSE_BarnaTiborZsolt

Barna Tibor Zsolt beszámolója

A BKGDSE-Csongrád U12-es vegyes csapata Kisújszállásra látogatott 2017. április 23-án (vasárnap). A múltkori forduló óta eltelt edzések a felkészülés jegyében teltek, hogy erősödjön a csapatunk, és ezzel nagyobb küzdelemre tudjuk kényszeríteni ellenfeleinket. Sajnos közbeszólt a tavaszi szünet,
így sok edzés kimaradt, valamint több iskolai elfoglaltság (a gyerekeknek ezeken részt kell venniük és ilyenkor a termekben sem tudunk edzéseket tartani) is nehezítette a felkészülést. Sajnálatos, hogy egyik tehetséges játékosunk, Edó (Palásti Edina) továbbra is sérüléssel küzd és bizonytalan ideig nem tud edzésre járni és sportolni, valamint a másik tehetséges játékosunk Márté Dorka bizonyította, hogy a görkorcsolya veszélyes és kártékony: kéztörést szenvedett. Így most ő is kihagy jó pár edzést… Ezúton is jobbulást kívánunk nekik!

17361934_1277890448954620_4340457458665169561_n

BKGDSE Csungrád U12 csapatunk

Ilyen előjelekkel készültünk az utolsó fordulóra, de ez nem szegte kedvét senkinek és mindenki maximális erőbedobással dolgozott az edzéseken.

Az előző fordulóban két vereséget szenvedtünk, ahol nem tudtuk megvalósítani az akaratunkat, de továbbra is az a cél, hogy a gyerekek összeszokjanak, élvezzék a játékot és jól érezzék magukat. A következő szezont is a csapatépítés jegyében fogjuk eltölteni, ezért rengeteg edzésmunkát kell a gyerekeknek elvégezniük!

Nézzük a bajnokság utolsó két meccsének statisztikáját:
Kisújszállás – BKGDSE CSONGRÁD 68-36 (17-6, 25-12, 14-13, 12-5) Deák (-), Nagy (2), Pap (-), Bozó (4), Nagypál (-) Tirpák (-) Antal (3), Erdélyi (17), Kiss K. (1), Kis O. (0), Csepregi (9), Simondán (0)

Csapatunk nagyon álmosan kezdett annak ellenére, hogy a mérkőzés 09.30-kor kezdődött, de ezt megelőzte egy korai kelés és egy 2 órás utazás. Ennek ellenére szép megmozdulásokat lehetett látni mindkét ötösben és a pár hónapja kosarazó gyerekek is nagyon ügyesen játszottak, védekezésben szuper teljesítményt nyújtottak, nagyon ügyesek voltak. A második félidőre kollégám Vízi Zsuzsanna mondta, hogy játszassuk úgy a gyerekeket, hogy ne vegyék szigorúan a megbeszélt taktikát, hanem játszanak felszabadultan, hiszen ez az utolsó forduló utolsó előtti meccse. A terv bejött! A harmadik negyedet egy ponttal veszítettük el. Nagyon szép és okos megmozdulásokat lehetett látni és látszott a gyerekeken, hogy élvezik a játékot! A negyedik negyedre kijött a fáradtság és így felőrölt minket az ellenfelünk. Ennek ellenére gratulálok a gyerekeknek nagyon ügyesek voltak!

BKGDSE CSONGRÁD – MP SPORT TIMISOARA 23 – 67 (8-14, 10-21, 2-16, 3-16) Deák (-), Nagy (-), Pap (-), Bozó (6), Nagypál (-) Tirpák (-) Antal (1), Erdélyi (10), Kiss K. (-), Kis O. (0), Csepregi (6/3), Simondán (0)

A román lányok első meccsét megnéztük, melyen 32 percen keresztül egész pályás letámadást játszottak és olyan kőkemény védekezést mutattak be, melyet ebben a korcsoportban igen ritkán látni a Magyar bajnokságban. A csapatot ismét úgy küldtük a pályára, hogy játszanak felszabadultan és mutassák meg, hogy ők is keményen tudnak küzdeni. Ezt a taktikát is sikerült megvalósítani. Két negyeden keresztül végig partiban voltunk, keményen védekeztünk, ügyes és szép megmozdulásokat láthattunk a csapatunktól! A második félidőre a románok kőkemény védekezése felőrölte a csapatunkat…

Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok mindenkire, hogy lelkesen és legjobb tudásukat adva mindenki hozzátett ahhoz, hogy Csongrád város történetének ők lehetnek az első Magyar Országos Kosárlabda Bajnokságban játszó csapata! Köszönöm a szülők támogatását és segítségét, hogy minden meccsünkön szurkolásukkal a helyszíneken biztatták csapatunkat!

Köszönöm Kiss Istvánnak a BKGDSE elnökének, hogy befogadott minket és ezáltal egy szuper csapat tagjai lehetünk, valamint köszönöm az eddigi sok segítséget Tasinak (Tasnádi Dávid) és Nagy Lászlónak!

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on