Felemás évindítás a felnőtteknél

2017_BKGDSEVan ahol az arcunkra fagyott a mosoly – persze nem a mínusz fokok miatt, inkább a mínusz pontok miatt – van ahol elmaradt a mérkőzés, van ahol nyertünk idegenben, és volt egy kis hazai győzelem is… A hétvége minden napjára legalább egy mérkőzés jutott.

Pénteken kezdődött a felnőttek hétvégéje NB2-es szigetszentmiklósi csapatunk A HIT Park-ba látogatott. Kiélezett a helyzetünk, hiszen a csoport első két helyén kellene végeznünk a továbbjutáshoz. Az első két hely megszerzéséhez (illetve a felfele lépésünkhöz) nagyszerű lehetőség volt a jelenleg 3. helyen álló SZPA-Cserpes Trudi legyőzése. Illetve lett volna. Mert hogy nem jött össze.

SZPA-BKGDSE

Az eredményjelző a mérkőzés után nem azt mutatta, amit mi látni szerettünk volna…

“Támadójátékunkban bosszantó, buta hibák voltak, például oldalbedobásból eladott labda! Többször lehettünk volna türelmesek, jó döntésig/helyzetig játszhattunk volna. Ám nem a támadójátékunkon ment el a meccs. Védekezésben maradtunk alul. Sokkal agresszívebben védekeztek mint mi. Bár voltak jó periódusaink is, de rögtön jött egy kizárás hiány, egy elnézett lepattanó, egy könnyű kapott ziccer egy leütésből… Kellett volna ez a győzelem!” – foglalta össze Dobi Antal. Jutalmunk a bosszúság mellett a kék jegyzőkönyv.

Még 4 forduló van hátra a bajnokság feléig, nézzük, most hogy állunk. Csapatunk jelenleg a Közép A csoport 5. helyén áll. Első a veretlen Megyeri Tigrisek (11-0), második holtversenyben a Közgáz/B (10-1) és a SZPA-Cserpes Trudi (10-1), negyedik helyen a Dunaharaszti MTK (8-2 – egy mérkőzés hátrányban vannak, és egymás elleniben jobbak vagyunk mint ők), ötödik helyen vagyunk mi a BKGDSE (8-3), és aztán a többiek.

Szombaton elmaradt a BKG-Príma SE mérkőzése a DEAC ellen, melyet márciusban fognak végül lejátszani. Érdekes szituáció alakult ki ott keleten a Hajdúságban, de ezt majd talán később kibontjuk… vagy hagyjuk, hogy a homályba vesszen, és a pályán döntjük el mint ahogy hozzánk méltó!

Az NB2 keleti csoportjában a BKG-Príma SE a tabella első helyén áll (9-1), második a DEAC (7-1), harmadik a Ziccer Tigrisek (7-2), negyedik a Cegléd  (6-3). A keleti és nyugati csoportban kevesebb csapat van, mint a Pesti régióban, ezért kicsit másként épül fel a szezonjuk. Van egy alapszakasz, mely után az első négy helyezett játszik egy 2 győzelemig tartó párharcot. A párharc két győztese küzdhet meg a csoport első helyéért, a “csoportdöntő” mely egyben továbbjutást is jelent mindkét csapatnak, rangsorolja őket, és az alapján kapják meg e helyüket az országos TOP8-ban.

Vasnárnap az NB1b-s lányok ültek buszra, hogy a közel 400Km-es túrát megtegyék, és pályára lépjenek Baján. A női tabella is nagyon szoros, így minden győzelemnek nagy jelentősége van. Lányaink idén zsinórban 4. alkalommal is szeretnének a felsőházba jutni, melynek egy kikötése van, az első 4 hely valamelyikén kell végezni a csoportjukban (Amatőr Női NB Nyugat). Rónaszéki Szilvia által vezetett női csapatunk nagy csatában, de eltudta hozni a piros jegyzőkönyvet, mert 10 ponttal tudtunk nyerni (47-57). Ezzel visszavágtunk az év elejei vereségért, és a két csapat képzeletbeli mérlegét a magunk javára fordítottuk, mely a végelszámolásnál még jelentőséggel bírhat (hiszen ha azonos győzelem-vereség mutatóval zárna a két csapat, akkor az egymás elleni mérkőzések alapján rangsorolnak majd).

Vasárnap ráadásként este hazai pályán megkezdte a 2017-es évet Senior csapatunk is. 5 pontos hazai siker született (hullámzó játékkal, de végig vezetve), így továbbra is a bajnokság harmadik helyén állnak, karnyújtásnyira a második helytől. Kis odafigyeléssel az ezüst is meglehet.

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on