NBII

2011 őszéig kell visszautaznunk az időbe, hogy az első eseményt tudjuk megemlíteni NB2-es csapatunkkal kapcsolatosan. Nagy szervezkedést követően összejött egy csapatnyi felnőtt játékos, akik 2011. október 5-én (szerdán) a BKGDSE NB2-es csapatának történetében első alkalommal lépett pályára, Óbudán, egy legandás csarnokban. Az ellenfél az Óbudai Kaszások II. volt, akik mint várható volt nem kíméltek bennünket, és 118-45-re lemostak minket. Bár a óbudai egyesület várhatóan a bajnokság felső harmadába volt sorolható, ennek ellenére túl nagynak tűnt a különbség a két csapat között. Kiss István vezetőedző összefogta a csapatot, és folytatták a munkát. Sok siker nem volt várható a szezontól, ám egy álmos április végi szombat estén újabb történelmi pontot jegyezhetett egyesületünk. A Budai XI SE vendégeként sikerült megszereznünk az első győzelmünket. Azért is volt annyira meglepő ez a győzelmünk, mert összesen hat játékossal mentünk el a mérkőzésre. 97-98-ra nyertünk. A 98 pontunkból 30 pontot hárompontosból dobtunk. Szatmári Ákos 34/12 val a csapat legeredményesebb játékosa lett ezen a meccsen. A csapatunk 25 dobott büntetőből 20-at értékesített. Egyszerűen az a mi napunk volt! Mégis újra kellett gondolnunk a csapatunkat, mert a sorozatos kudarc miatt eléggé megcsappant játékosaink száma. 1/29-es győzelmi mutatóval zártuk első NB2-es bajnokságunkat.

13346939_896619807114402_3893043090814818672_n

Tasnádi Dávid időkérés közben…

Kiss István el is kezdett nézelődni az elérhető edzők és játékosok között. 2012 nyarán Tasnádi Dáviddal megállapodott, hogy edzőként jöjjön csapatunkhoz. Dávid több éves, felnőtt csapatoknál szerzett, edzői tapasztalattal (NB1b, és NB2) akkor éppen csapat nélkül volt, mert az előző klubja nem fizette ki. Ideális jelöltnek tűnt, bár senki sem tudta, mire lesz képes, hiszen egy csapatot is kellett építeni. Közel 10 új játékost hozott nyáron a klubhoz, és így egy megerősödött NB2-es csapattal vághattunk neki a következő idénynek… Jobb lett a teljesítményünk, elmozdultunk az addig megszokott utolsó helyről. Bár a csapat legtöbbször közel volt a győzelemhez, ebben az évben is mindösszesen 8 győzelmet szereztünk. Viszont láthatóan elindult valami. 2013 nyara mozgalmas volt. Sok utánnajárás és sok telefonálgatás után, augusztus végére közel 30 játékos vágott neki a felkészülésnek. Négyen érkeztek NB1b-ből, így beindult egy komolyabb játék. Az első rosta után (két hét edzés után) 16 főre szűkült a csapat játékosainak száma. Ez a 16 játékos, Tasnádi Dávid vezetésével hirtelen a tabella élére ugrott. Nüansznyi pillanatokan múlott, hogy nem jutottunk a Hepp-kupa négyes döntőjébe. Nagyszerű csatát vívtunk a későbbi bajnokkal a Bonyháddal, mely csak az utolsó negyedben dölt el, addig teljesen nyitott volt a párharc. Ez a csapat megszerezte a BKGDSE első országos érmét egy ezüstérmet. És innentől indúlt egy olyan utazás, amely azóta is tart, és folyamatosan számolnia kell velünk bárkinek, akivel szembekerülünk. Félelmetes rekordot tartunk hazai pályán 30 meccsen keresztül veretlenek voltunk… Négy év edzői munka után Tasnádi Dávid lemondott mint vezetőedző, és a háttérbe húzódik (95 győzelem, 46 vereség – melyből 23 az első csapatépítő évében volt).

Tasi _Én

Tasnádi Dávid és Dobi Antal

Hosszú volt a nyár, és sok kérdés maradt. A háttérben sokat dolgoztunk a legjobb megoldás megtalálására. A vezetőség úgy döntött, hogy házon belülről oldja meg ezt a szituációt. Így is történt. Az NB2-es csapatunk új vezetőedzője Dobi Antal lett, és egy új időszak veszi kezdetét megintcsak…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!