Felnőtt körkép

NB2-es férfi csapataink taroltak. Keleten az alapszakasz végéhez közeledve a BKG-Prima SE megerősítette az első helyét, míg a Közép A csoportban szereplő csapatunk a BKGDSE egy olyan várat vett be, ahol kevesen járnak sikerrel, és ezzel folytatta a felzárkózást! Női NB1b-s csapatunk pedig pihent 1 hetet, hogy rákészülhessen az Ajka elleni sorsdöntő rangadóra! Nézzük meg, mi történt a múlt héten, és mi várható a közeljövőben.

PEAK melegítő felső

BKG-Prima SE melegítő felsője

Kezdjük az ország keleti régiójában. Tömören összefoglalva hasít a BKG-Prima SE. Bővebben kifejtve száguld az NB2-es sztrádán, és jelenleg úgy látszik megállíthatatlan csapat kovácsolódott Dr. Nagy Ágoston vezetésével. A hétvégén két mérkőzést is nyertek. Szombaton egy indulatokkal teli mérkőzésen a második helyezett DEAC felett arattak győzelmet (119-73). Az eredmény ugyan nem indokolta a kialakult feszültséget, de mivel ennek a háttérben mélyebb okai vannak, ezért megpróbáltuk kezelni, és a játékra összpontosítani. Azt hiszem, az eredményre ránézve látszik, hogy sikerült… A hétvége második napján pedig utaztunk. Vasárnap Miskolcon volt mérkőzés, de az is könnyed győzelemre sikeredett (69-133).

“Fegyelmezett hangulatban vívtuk ki a győzelmet, a keményen küzdő MEAFC ellenében.
Huszonkét hármassal megközelítettük a saját idei rekordunkat. Bár a Miskolc nagyon kitett magáért, amit a dobott 69 pont is mutat, mégis igyekeztünk két ötössel játszani, hogy mindenkinek elegendő játékidő jusson.” – olvasható a BKG-Prima SE facebook oldalán.

Már csak két mérkőzés van hátra az alapszakaszból ott, aztán következik a középszakasz, melyben a mérkőzéseknek még fontosabb szerepe lesz.

időkérés

Isti időkérés közben mondja az elvárt dolgokat a csapatnak

BKGDSE NB2-es csapatunk egy olyan csapathoz látogatott, akik hazai pályán ritkán szoktak vereséget szenvedni. A XV. kerületben székelő BLF palota hazai pályán mindenkit meg szokott izzasztani. Most azonban már az első negyedben eldőlt, hogy ezen a meccsen nincs esélyük a hazaiaknak (62-77). Ezzel a győzelmünkkel már csak 1 mérkőzés hátrányban vagyunk a riválisainkkal szemben a második (továbbjutás jelentő) helyért vívott versenyben. A Budapesti régióban másként épül fel az alapszakasz és nincs középszakasz (lévén 16 csapat van a csoportunkban, és így 30 mérkőzéses az alapszakasz), így bőven van még lehetőség az előrelépésre, hiszen mindkét riválisunk még jön hozzánk visszavágóra, és egymással is játszanak, így csak magunkra kell figyelni, és nem kell senki/semmi mással foglalkozni. Következő fordulóban Szentendrére megyünk, akik kellemetlen játékra képesek.

A lányoknál pedig jön a mindent eldöntő Ajka meccs, ahol a tét a felsőházi rájátszásba jutás. Rónaszéki Szilvia csapata az NB1b női mezőnyének legkevesebb pontot kapó csapata, amely megtartására most is szükség lesz, hiszen a stabil védekezésünkkel irányíthatjuk a mérkőzést. Pénteken lesz Budapesten a mérkőzés, így aki teheti az jöjjön és biztassa a lányokat a helyszínen! Mivel az első mérkőzést is nyertük, így elegendő egy pár pontos győzelem is annak érdekében, hogy a két csapat helyet cseréljen a tabellán, és így mi a négybe kerüljünk.

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on