FÖLÉNYES DIADAL – egy lépésre a bajnoki címtől

Az első három negyedben egyértelműen irányítva a játékot, s fokozatosan elhúzva a Budafoktól fölényes győzelemmel kezdte csapatunk a bajnoki döntőt. A srácok egyetlen győzelemre vannak az NB I B zöld csoportjának megnyerésétől.

BKG-Príma SE – Ford-Ivanics Budafok
100-70 (28-18, 22-14, 29-20, 21-18)

Príma: NAGY BENEDEK 4/3, NAGY BOTOND 13/9, HALÁSZ Á. 7/3, KHAKUNOV 26/12, REIZER 12. Cs.: TANÁCS 10, Kaluha 3/3, Czakó 6,SZELECZKI 11, Dévényi 4. Ben-Kane 4, Szendrei.

Benji triplájával szereztünk vezetést, jól indult tehát a finálé. Váltott vezetéssel haladtak a felek. Csapatunkból Roli és Halász Ákos villant, a vendégek ügyes, labda nélküli befutásokkal operálva, s ezekből kosarakat szerezve Lados és Wehner révén tartották a lépést csapatunkkal. A szakasz közepén Roli és Ákos találataival sikerült 7 ponttal ellépni. Zónával próbálkoztak a vendégek, amely ellen Ruszlan egyéni akció végén duplát, Ákos pedig szépen, tiszta helyzetig játszott támadásból triplát dobott. A túloldalon Varga mutatott be 2+1-es akciót. A szakasz hajrájában a padról érkező Kaluha Csabi azonnal beköszönt egy triplával. Kerek 10 pontos előnnyel zártuk az első 10 percet.

A második szakasz elején vagy másfél percig nem esett kosár, majd Tanács Ati találatával 12 pontosra nőtt előnyünk. Bobi előbb Atit, majd a jó ütemben a palánk alá belépő Czakó Tomit hozta ügyesen helyzetbe, majd a budafoki zóna ellen jókor, jó helyen tartózkodva tőle nem igazán megszokott módon: támadó pattanó után ő is eredményes volt. Mivel a vendégek is be-betalálgattak, állandósult a 10 és 15 pont közötti vezetésünk. “Szele” 2+1-es akciójával 15-re nőtt az előny. Ez nőtt a félidő hajrájában Rusz villanásaival kerek 20-ra. A félidő végén Rusz és Szele kosaraira elsősorban Varga jóvoltából felelt ellenfelünk. Megnyugtató, 18 pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

Budafoki kosárra Ruszlan révén feleltünk a második félidő elején. Váltva estek a kosarak, Ruszlan, nem sokkal azt követően, hogy Varga – ismerjük el – szépen leszerelte – beemelt egy hármast. A szakasz közepén Roli kosarával 20 pont fölé nőtt az előny. Budafoki triplára Bobi felelt hármassal. Elkapta a fonalat, újabb triplát “vágott”, s egy 10-0-lal közel 30 pontosra nőtt előnyünk. Ati hatalmas blokkja után Halász Ákos szerzet “gólt”, kiejtve a labdát, a kosár mögötti kézilabda kapuba gurult róla a labda – belefért.

A záró etap izgalommentesen, szép csendesen “csordogált”, 30 perc alatt eldöntöttük a meccset a magunk javára. A hajrában Dévényi Andris is betalált, s hogy az öröm teljes legyen, Bobi 15. gólpasszából Czakó Tomi révén a 100 pontot is elértük.

Fölényes győzelemmel kezdtük a finálét, egy győzelemre vagyunk a bajnoki címtől és a hibátlan bajnoki évadtól.

Dr. Nagy Ágoston: Köszönöm a szurkolást, remélhetőleg az utolsó hazai meccsünkön. Nagy öröm, hogy magabiztosan nyertünk, úgy érzem, a Budafok nem volt annyira motivált, mint úgy egy hónapja az alapszakasz mérkőzésen, lehet, a Salgótarján elleni párharc sokat kivett belőlük – és azt megnyerve ők is feljutottak – de az első félidőben megnehezítették a dolgunkat. Szerdán szeretnénk lezárni a sorozatot és veretlenül megnyerni a bajnokságot.