FÖLÉNYES GYŐZELEM SOPRONBAN

Végig kézben tartva a mérkőzést, a hajrára felőrölve a jól küzdő, s időnként jól is játszó soproni fiatalok ellenállását. Fölénnyes győzelemmel jutottunk 2-0-lal az elődöntőbe!

Sopron KC-Sportiskola – BKG Príma SE
62-102 (17-26, 13-24, 24-27, 8-25)

Sopron, NB I B, zöld csoport, rájátszás, 2. mérkőzés, V.: Horváth, Esztergályos, Tóth.

A hazaiak 2+1-es akciójára Bobi és “Rusz”, azaz Khakunov vezetésével egy 12-0-s rohammal feleltünk, időt is kértek a hazaiak. Megtört a lendület, 2 triplát is beemeltek vendéglátóink, akik egy 8-3-as “részhajrával” 4 pontra feljöttek. A negyed hajrájában azonban a Nagy-fivérek és Ruszlan gondoskodtak a nagyobb izgalmak elkerüléséről, majd Tanács Ati találataival tartottuk az előnyt.

A második etapot Bobi két újabb triplájára építve 9-2-vel kezdtük. A hazai időkérés újfent megtörte a lendületünket, egy 7-0-lal 10 ponton belülre kerültek a hazaiak. A kisebb holtponton Ati 2+1-es akciója lendítette át a csapatot, Benji is bevágott egy hármast, s a félidő hajrájában bemutatott 15-4-es futással szünetig 20 pontosra növelték előnyüket a srácok.

Bátor, pontos játékkal jöttek ki a folytatásra a soproni fiatalok, akik két triplát dobva 8-2-vel indították a második félidőt. Benji és Bobi 1-1- hármassal “rázta föl” csapatunkat. Újra 20 pont fölé nőtt a különbség, majd nagy dobópárbaj alakult ki, amelyben csapatunk részéről Szendrei Joci volt igen aktív, állandósult a 20 pont körüli előnyünk. A záró etapra felőröltük a tartalékos, de jól küzdő fiatal soproni csapat ellenállását, aránylag friss játékosaink, Czakó Tomi és “Szele” kosaraival végül fölényes, kerek 40 pontos sikert aratva kettős győzelemmel jutottunk az elődöntőbe.

Végig kézben tartva a mérkőzést, a hajrára felőrölve a jól küzdő, s időnként jól is játszó soproni fiatalok ellenállását. Fölénnyes győzelemmel jutottunk 2-0-lal az elődöntőbe!