Győzelem a tavalyi 2. ellen

Szédületes első félidőt produkálva csapatunk magabiztos, 15 pontos győzelmet aratott a Vasas otthonában. A szünetben 60-34-re vezető csapatunk fényes sikerének értékéből nem von le semmit, hogy ellenfelünk a hétközi MAFC elleni derbitől vélhetően fáradtabban lépett pályára. A második félidőben már minden mindegy alapon felszabadultan játszó, a triplákat 50% fölötti hatékonysággal (12/22, 54,54%) értékesítő Vasas a hajrában a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte föl magát, de a kritikus helyzetben újítani tudtunk és 15 ponttal nyertünk.

Vasas Akadémia – BKG-Príma SE 

77-92 (20-36, 14-24, 20-13, 23-19)

BKG: NAGY BE. 9/6, NAGY BO. 21/18, HALÁSZ 13/3, BERGER 26, Tanács. Cs.: Kaluha 4, Ben-Kane, KOVÁCS 11/6, CZAKÓ 5, Szeleczki, Reizer 1, Dévényi 2.

Az első pecekben váltott vezetéssel haladtak a felek, csapatunkból Seth és Benji villant. A szakasz közepén Bobi 2, valamint Benji 1 triplájára építve sikerült egy huszáros, 12-2-es rohammal ellépni, időt kértek a hazaiak. Nem tört meg a lendület, Seth és az újabb hármast “vágó” Bobi révén 25-11-re léptünk el, összességében egy 19-2-es “száguldást” bemutatva. A szakasz hajrájában Bobi remek “zsugájából” Seth zsákolt hatalmasat, Halász Ákos 2+1-es akciót mutatott be. A szakasz végén Kaluha Csabi kapott igen szigorúnak tűnő technikait, s a negyed végét jelző duda pillanatában kaptunk egy triplát, de így is 16 pontos vezetéssel várhattuk a folytatást.

A Vasas zónával, Csabi pedig szépen kijátszott támadás végén duplával kezdte a második etapot. Rutinos hátvédünknek jót tett a találata, vezetésével 6-0-lal indítva a szakaszt 20 pont fölé nőtt az előny a jól tömörülő védelmünk ellen közelről sokat hibázó hazaiak ellen. Tegyük hozzá, ezek többsége nem tiszta helyzet volt, játékosaink jó lábmunkával, kézzel hetékonyan zavarták a  Vasas játékosait az akciók sikeres befejezéseiben, s azért reálisan nézve a hazaiak pontatlan játékában azért a hétközi MAFC elleni rangadó fáradtságának is lehetett némi szerepe. Ez az időkérés sem hozott változást, Czakó Tomi 2+1-es akcióval jelentkezett be a meccsbe, Bobi újabb hármast “hintett”. Czakó Tomi újabb találata után pedig 14-0-lal kezdve a második negyedet 50-20-ra vezettünk. Öt – ismerjük el – látványos hazai pont következett, Boros zsákolt, Katona pedig triplát dobott, de a félidő hajrájában Soma, valamint az 5. hármasát is beemelő Bobi tett róla, hogy jelentősen ne csökkenjen a tetemes előny. Szünetben 60-34-re vezettünk.

A második félidőt 5-0-lal indították a hazaiak, amikor Benji emelt be egy hármast. A Vasas elsősorban Katona tripláival ekkor kiegyenlítetté tudta tenni a játékot, tőlünk Seth továbbra is hatékony volt közelről, Halász Ákos pedig hármassal vétette észre magát, tartottuk a 20 pont körüli előnyt. A szakasz végén Bobi jól játszó druszája, Sólyom Botond hármasával 20-on belülre kerültek a hazaiak.

A záró etap Ákos újabb kosarával kezdődött, de a már minden mindegy alapon játszó hazaiak 17 pontra feljöttek – időt kértünk. Támadásban “megálltunk”, 75 ponton “ragadtunk”, ellenfelünk pedig egy 7-0-lal 15 ponton belülre került. Ekkor azonban Soma beemelt két hármast, ismét 20 “volt közte”. A hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, a szakasz közepén Horváth Hunor zsinórban 3 triplájával 11-re közelítették meg csapatunkat. Ekkor azonban Seth 2+1-es akciójával, majd az első félidőben sziporkázó Bobi újabb hármasával eldőlt a meccs, győztünk az előző kiírás döntősének otthonában!