HEPP KUPA FINAL FOUR

Rangos eseményre kvalifikálta magát női NB1/B-s csapatunk!
Az ide vezető út az MKOSZ kiírása alapján nekünk volt a legnehezebb. Az első körben a jelenleg a fehér csoport listavezetőjét, az Ajkát fektettük két vállra, majd a Piros csoport elsőségért küzdő TF legyőzése után a Kecskemét volt az ellenfelünk. Ezeket az akadályokat sikerrel vettük, így az elődöntőben a korosztályos válogatottak hadát felvonultató Csata DSE várt ránk. Ellenfelünk eddig is kiemelkedő keretét nemrég erősítette meg, az A csoportból igazolt Kocsis Fannival, és Ceglédről visszahozott Lelik Rékával. Nálunk sajnos a Vasas mérkőzésnek lett két vezéráldozata, de Nyuszinál és Fatinál is komoly esély van rá, hogy még idén ismét a pályán segíthetik társaikat. Hogy rotációnk ne szűküljön, illetve, hogy a playoffra még erősebb keretünk legyen, van egy, nem is akármilyen, érkezőnk is. Ezúttal is nagyon sok szeretettel, és várakozással köszöntjük csapatunk új igazolását, Ruttner Zsókát! Zsóka hosszas várakozás után a Cegléd csapatából tette át székhelyét hozzánk, és amellett, hogy egy kiváló játékos, és kiváló ember, csapatkapitányunk Ruttner Réka ikertestvére. Beépítésére 2 edzésünk volt, de ismerve Zsókát és a csapatot, tudtuk, hogy ezzel nem lesz baj.
A mérkőzést mindkét csapat nagyon szoros, szinte levegőt a másiknak nem hagyó védekezéssel kezdte, ahol szó szerint meg kellett küzdeni minden kosárért. Egyetlen egy könnyű gólt sem engedtek a csapatok egymásnak, melynek eredménye egy gólszegény, szoros első negyed, 7 pontos hátránnyal.
A második negyedben mind a két csapat picit aktívabb lett elől, de negyed végén pár pontatlan dobásnak, és buta eladott labdának köszönhetően 11 pontos hátránnyal mehettünk a szünetre. A harmadik negyedben egy még koncentráltabb, még agilisabb BKGDSE futott ki a parkettra és a különbség 1 pontra csökkent, így izgalmas végjátéknak néztünk elébe.
57 másodperccel a mérkőzés lefújása előtt, -3 pontnál, Bodnár Fanni 2 büntetőt dobhatott. Az addig több mint extrát hozó játékos első büntetőjét értékesítette, de a második sajnos kimaradt. Innen már nem tudtunk közelebb kerülni, de a 8 pontos vereség csalóka, hiszen a különbség csak az utolsó 10-15 másodpercben, a taktikai faultok miatt nőtt “ekkorára”. Minden pályára lépő játékos dicséretet érdemel, hiszen nagyon közel voltunk egy igazán nagy bravúrhoz, főleg a hét eseményeit figyelembe véve. Büszke vagyok játékosaimra!

Másnap a BEAC fiatal csapata várt ránk a bronzmeccsen, melyen a cél, egyesületünk női szakágának első érmének begyűjtése mellett az volt, hogy minél több játéklehetőséghez jusson mindenki. A mérkőzésre tovább fogyatkoztunk, hiszen az elődöntőben medvepuszit kapó Pankánál a pihenés
mellett döntött a szakmai stáb, míg a szintén húzódással küzdő Bius perclimitet kapott a rögtönzött diagnózis alapján. A mérkőzést már az első negyedben eldöntöttük, 18 pontos előnyt szerezve. Kiemelendő Szilvi és Barbi ponterőssége, valamint, hogy Zsókát tovább tudtuk építeni a rotációnkba. Doki és Adri új szerepkörben is biztatóan teljesített, és az egész tornán elől-hátul szenzációsan játszó Fanni és Réka is hozta magát!

Megvan a bronz és erre igazán büszkék lehetünk, hiszen történelmet írtunk pici egyesületünkben!
A történelemkönyvben van még bőven hely, és azon leszünk, hogy a bajnokság végén még szebben csillogjon, aminek már most is szép volt a fénye!
Hajrá Batyi! Gratulálunk lányok!

#bkgdse #batyi #nb1b #finalfour #batyicsalad

Hepp kupa 2018.01.28.