HEPP KUPA GYŐZELEM!

Magabiztos, 23 pontos győzelmet aratott a BKG-PRIMA SE csapata szombat délután, a Hepp kupa 4.fordulójában.

BKG PRIMA SE – MAFC
96 – 73 (31-14; 20-14; 21-24; 24-21)

Prima: NAGY BO. 29/9, Nagy Be. 3/3, Halász 9, BERGER 30/6, Tanács 6 Cs.: KOVÁCS 15/9, Kaluha 4, Szeleczki, Czakó, Reizer, Ben-Kane, Dévényi.

Októberben közel 30 pontos verést mért csapatunkra Hencsey Tamás együttese.

A feldobástól kezdve látszott, ma ez nem ismétlődhet meg. Nagy Benedek egyből triplával nyitott, majd Seth Berger pillanatai következtek, zsinórban 11 ponttal terhelte meg a vendégek gyűrűjét. Érkezett is az időkérés (14:5).

A MAFC-os legények nem véletlenül állnak a 2. helyen a bajnokságban, Nagy Krisztián, és amerikai iranyitójuk vezérletével 2 pontra zárkóztak (16:14). Itt újra “álomfokozatba” kapcsoltak a srácok, és a negyed utolsó 3 percében egy 15:0-s etapot repesztettek.

A vendégek triplájára, Kovács Soma is 3 pontossal válaszolt, majd a fürge lábú Halász Ákos pillanatai következtek, és máris a bűvös 20 pont fölé kúszott a különbség (38:17). Türelmes támadásainkkal nem tudtak mit kezdeni a műegyetemisták, hol Berger zsákolása, hol Bobi triplája ragadtatta tapsra a publikumot.

Fordulást követően sem sokat változott a játék képe, zónával próbáltuk lassítani ellenfelünket. Lakosa és Katona hárompontosával látótávolságon belülre kerültek (55:41) a fekete mezesek, de mindig volt, aki jó ütemben szólt hozzá a játékhoz, Kaluha Csabi dobott gyönyörű ziccert, majd Tanács Ati pörkölt be egy középtávolit, ezzel visszaállítva a 20 pontos differenciát.

A záró játékrészt, az ihletett formában játszó Bobi (29 pont, 9 gólpassz) középtávolijával nyitottuk, tudatosítva, hogy ma mindenre lesz válaszunk. A vendégek nem adták könnyen a győzelmet, de csapatunk ma motiváltabb volt, ez a lepattanókban is megmutatkozott. Az októberi mérkőzésen 26 lecsorgó labda volt a differencia, nem ide. Ma ebben a kategóriában is Garamvölgyiék fölé kerekedtünk (39:33 ide). Zárásként előbb a mezőny legjobbja Berger (30 pont, 7 lepattanó), majd Soma (15 pont, 8 lepattanó) villant távolról, beállítva ezzel a 96:73-as végeredményt.

Nagy Ágoston fiai ezzel a 8 közé jutottak a kupában!
(B.D.)

Edzői nyilatkozat:

Nagy Ágoston: Egész héten foghíjas csapattal tudtunk edzeni, betegségek és sérülések miatt, ez tovább növeli sikerünk értékét. Sok múlott a jó kezdésen és azon, hogy nem csak egy pólus volt, hanem minden poszton veszélyt tudtunk jelenteni s ezt nem tudta feldolgozni a MAFC. Hetek óta erre készülünk, ilyen meccsek kelllenek az áttöréshez a bajnokságban. Nagyon örülök, hogy az egyik legkiválóbb ellenfelet kaptuk a kupában! Szívből gratulálok a fiúknak, férfimunka volt!