Hosszabbításos diadal…

Hosszabbításos diadal felejthetetlen, óriási mérkőzésen. Ellentétes félidők parádés, hihetetlen izgalmas, hosszabbításba torkolló mérkőzésén sikerült legyőzni a Honvédot. Az első félidőben jobbára mi vezettünk, de a 3. negyed közepén fordult a kocka, futottunk az eredmény, s a Honvéd után. A hajrában sikerült egalizálni, ám a hosszabbítás nagy részében is ellenfelünk állt jobban. A fiatal Halász Ákos hármasával a “ráadás” hajrájában sikerült fordítani, a hosszabbítás végjátékában pedig Bobi és Seth biztos kézzel értékesítette a büntetőket, így roppant értékes győzelmet arattunk egy kiváló ellenfél ellen.

BKG-Príma SE – Bp. Honvéd
92-88 (22-16, 20-23, 17-27, 20-13, 13-9)

BKG: NAGY BE. 13/9, NAGY BO. 34/18, HALÁSZ 12/6, BERGER 16/3, Reizer. Cs.: Tanács 6, KOVÁCS 8/3, Fekete, Kaluha 3, Nagy S., Ben-Kane, Püspök.

Bobi duplájára Mucza révén azonnal feleltek a vendégek, majd vezető kosarunk szerzőjének triplájánál segített a hazai gyűrű. Haláaz Ákos, majd Benji is betalált távolról, 13-5-re elléptünk. Horváth Ákos vezérletével megfelezte hátrányát a Honvéd, majd a szakasz második felében kiegyenlített, küzdelmes játék mellett Benji villanásaival tartottuk néhány pontos előnyünket, 6-tal “mentünk” az első etap után.

A másodikat a büntetőit értékesítő, majd labdát, s ziccerből 2 pontot szerző Ákos vezérletével 6-2-vel indítottuk, és ezzel kerek 10 pontosra növeltük előnyünket – időt kért ellenfelünk. A kis szünet a vendégek bedobójára, Pintér Dávidra hatott a legjobban, gyorsan beemelt két triplát, szorossá téve a találkozót. Sajnos a szakasz közepén 4 bütetőből Seth révén csak egyet értékesítettünk, egy 10-1-es rohammal 1 pontra zárkózott föl a Honvéd – érthető, hogy edzőnk elérkezettnek látta, hogy egy időkéréssel rendezze a sorokat. Hosszú idő után Benji szerzett akciókosarat részünkről, ám Pintér rövid időn belül a harmadik hármasát is bevágta, így fordított a Honvéd. A félidő hajrájában váltott vezetéssel haladtak a felek, csapatunkat Bobi próbálta versenyben tartani. Seth zsákolása sem jött rosszul, sőt szinte demoralizálta ellenfelünket: egy 8-0-s rohamot indított útjára a látványos megmozdulás. A félidő ellenfelünk kosarával, ám csapatunk 3 pontos vezetésével zárult.

A második félidő a negyed honvédos hősének, Pintérnek és Bobinak a dobópárbajával kezdődött: előbbi duplákat, csapatunk kapitánya triplákat szerzett. Mivel a szakasz közepén ellenfelünknél Bea Bence is meg-megvillant, így fordítottak. Soma szerezte vissza a vezetést csapatunknak, ám erre zsinórban 10 ponttal – benne egy Horváth Ákos és egy Vincent Valerio hármassal felelve 9 ponttal ellépett a Honvéd. Hosszabb kosárcsendünket a szünet után a fővárosi gárda gyűrűjére gyakorlatilag egyedüliként veszélyt jelentő Bobi törte meg: bevágta 5. tripláját. A Honvéd azonban rutinos játákosa, Horváth Ákos, valamint Debreceni Dani vezérletével tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét. 7 pontos hátrányból várhattuk a záró etapot.

Ennek első kosara közel 2 perc elteltével született meg, Ati révén közelítettünk ellenfelünkhöz, Halász Ákos újabb kosarával pedig egyetlen triplányi távolságra kerültünk a Honvédtól. Egy vendég büntetőt követően Bobi triplájával 7-1-gyel indítva a szakaszt 1 pontra jöttünk föl – a legrosszabbkor a 4. perc végén szerezte negyedbeli első mezőnykosarát ellenfelünk. Tapadtunk a Honvédra, de a kritikus pillanatokban, Soma, majd Bobi egyenlítő triplája után Horváth Ákos tolt egyet ellenfelünk szekerén. Másfél perccel a remek találkozó vége előtt Seth is beemelt egy hármast, amellyel ismét egalizáltunk, sőt fordítani is volt labdánk, de az utolsó percre fordulva ismét a Honvéd jutott előnyhöz. Seth újra egalizált. A Honvéd időt kért, a győzelemért támadhatott, de nem sikerült bevinniük a nyerő találatot – jöhetett a hosszabbítás.

Ez Horváth Ákos kosarával indult, majd kihagytak két büntetőt a vendégek. Nem úgy Bobi! Nem remegett meg a keze a vonalon, egyenlített! A képlet nem változott a rendes játékidő hajrájához képest: mi futottunk az eredmény, s a Honvéd után. Egészen ifjú titánunk, Halász Ákos triplájáig, amellyel egál után átvettük a vezetést, úgy másfél perccel a hosszabbítás letelte előtt. A Honvéd két duplával – már a 45. percben – visszaszerezte a vezetést, utána azonban sem Sethnek, sem Bobinak nem remegett meg a keze a vonalon. Fokozta az izgalmakat egy Ati ellen ítélt technikai. Horváth a büntetőt bedobta, utána  a vezetésért dobott triplát viszont kihagyta, Bobi pedig újabb két bedobott büntetővel feltette a koronát saját és a csapat remek teljesítményére, s bebiztosította a drámai csatában kivívott, roppant értékes diadalt a szintén kitűnően játszó Honvéd ellen.

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad