Pongor Sándor

Pongor Sándor Roland (1980.10.22.)
Jelenleg a BKG-Hajdúszoboszló U11, U12-es, U14-es csapatainál dolgozom.
Általános iskolában focival kezdtem, de hamar rájöttünk szüleimmel, hogy nem ez a sportág, ami illik hozzám. Így kezdtem ötödikes koromban Sarkadi Ferencnél és Asztalos Józsefnél kosárlabdázni, megszeretni a sportot. Hamar kiderült, hogy tehetséges vagyok így a DSI korosztályos csapataiban szerepelhettem, ahol Országos II. helyezés után korosztályt váltva pedig már középiskolásként Ráthonyi Tamás kezei alatt Országos Bajnokságot nyertünk. Ebben az időszakban korosztályos válogatott kerettagságig jutottam. Tanulmányaimat a Nyíregyházi Főiskolán folytattam, ahol Hegedűs Ferenc irányításával NB II-ben négyes döntőig jutottunk.
Szerencsésnek mondhatom magam mivel Főiskolai tanulmányaim után egyből testnevelő tanárként kezdtem el dolgozni. Edzősködni iskolai DSE-ben, általános és középiskolai csapatoknál kezdtem.
Azt vallom, hogy a kosárlabda olyan, mint a sakk. Legösszetettebb labdajáték melyben állandóan alkalmazkodni kell. A változásra való alkalmazkodás, megoldási variációk végtelen száma igazi csemege.
Szeretnénk Hajdúszoboszlón a sportot minél magasabb szintre emelni a Batyi családhoz tartozva mivel itt jó a hangulat, kitűnő szakemberek dolgoznak, ami igen csábító szakmailag.
Szeretem a kosárlabdát, szeretek gyerekekkel foglalkozni. Szeretnék adni abból a sok jó dologból, amit a kosárlabda adott nekem.