Tasnádi Dávid

Tasnádi Dávid (1979. 03. 09.)
Jelenlegi pozíció: BKG Veresegyház szakágvezető, NB2 vezetőedző
2017- Veresegyház Városi Sportkör (BKG-Veresegyház – kosárlabda szakosztály) Vezetőedző NB2, szakágvezető 
feladatok: felépíteni, és beindítani a kosárlabdát Veresegyházon. Marketing tevékenységet folytatni, és kapcsolatokat kötni.
2017- Senior bajnokságban aktív részvétel játékosként.
adatok: 2017-ben megnyertem a legpontosabban büntetőző címet, 2018-ban pedig második vagyok a hárompontos dobó listán.
2016-ban segítettem a Budapest Eagles másodosztályú amerikai focicsapatnál, erőnléti és mozgáskoordinációs edzőként. A bajnokságot abban az évben megnyerték, és azóta a HFL (magyar első osztályban játszanak)
2013-2017 Batthiány Kázmér Gimnázium Diáksport Egyesület – Vezetőedző NB2, szakmai vezető, szaktanácsadó feladatok: csapatvezetés, csapatlogisztika, rendezvényszervezés, médiakapcsolat, arculat kialakítás, brand építés, munkaszervezés, szakmai vezetés, szakmai program megalkotása
2011-2012 Budai XI KK – Vezetőedző NB2, U18feladatok: csapatvezetés, csapatlogisztika
2005-2011 Hidegkút KK – Szaktanácsadó feladatok: a klub szakmai stábjának segítése, fejlesztése, tehetséggondozás
2009-2010 Budafok KK – Vezetőedző NB2feladatok: csapatvezetés, csapatlogisztika
2007-2009 Elite Basketball SE – Vezetőedző NB1bfeladatok: csapatvezetés, csapatlogisztika, tehetséggondozás
2002-2007 FIBA Basketball Academy, Belgrád – Egyetemi diploma megszerzése
szakirányok: szakedző, csapatvezető, sportmenedzser (2009-től a diplomám már honosított)
1985-2007 Játékos
adatok: Klub Európa Kupát nyertem a honvéddal, korosztályos válogatott voltam, kétszer voltam országos ezüstérmes utánpótlás játékosként, kétszer választottak az év védőjének, nyertem zsákoló bajnokságot, 5 éven keresztül voltam csapatkapitány. Külső és belső pozícióban is otthonosan mozgok, jobbal és ballal tudok dobni akár hármast is (bár mára már a jobb kezem hármasban kicsit megkopott, meg persze a sebességem sem a régi már), nemzetközi edzőtáborokban többször voltam Allstar, és 3 alkalommal MVP is lettem.
 
Kosárlabdán kívüli sport eredményeim: birkózásban (BVSC) 10 éves koromban voltam országos 4.; Shito-Riu és Kyokushin karetéban 8 kyu-ig fejlődtem; úszásban voltam többszörös kerületi bajnok (Rottenbiller utcai ált. isk. színeiben), illetve kislabda hajításban nyertem egyszer budapesti versenyt (szintén az Rottenbiller színeiben). Felnőttként (2006-08) amerikai fociztam is a kosárlabdával párhozamosan, ott kétszer voltam országos 3. az akkori első osztályban, egyik évben a legjobb statisztikával rendelkező Tight End voltam, és egyszer allstar válogatott.
Úgy gondolom, hogy edzői stílusomat tekintve az amerikai sebességet és erőt szeretem a játékban (inkább az egyetemi bajnokságot követem, ám az NBA marketing fegyverei azért lenyűgöznek, mert ez meg a másik hivatásomhoz kapcsolódik), de a szerb védekezést, meg az európai képzettséget és fifikát sem hagynám ki, tehát egy amolyan keverék kosárlabdát szeretek kialakítani a csapataimnál. Ez többnyire eredményes, ha van elég idő, hogy kiforrja magát a dolog. Hiszek a csapat erejében, és kevésbé az egyéni képességekben.
Pont ezért a mottómnak Dean Smith (UNC) híres mondatát választottam: “Play hard, Play smart, Play together…”