Két hét summázása, avagy ez történt a házunk táján…

Két hét alatt majdnem minden csapatunk pályára lépett legalább egyszer. A felnőtt lányainkat kivéve, hiszen múlt héten pihenőnapjuk volt, míg ezen a hétvégén kénytelenek voltunk a meccsüket elhalasztani (így az Ajka elleni hazai mérkőzésünk majd egy másik időpontban kerül megrendezésre) mert sok a sérült, és sok a megbetegedés is… Utánpótlásban viszont hihetetlen mennyiségű program volt, igyekszünk ezzel a beszámolóval mindent összefoglalni, egyet ígérhetek előre is, hogy nem lesz rövid, és mindenki megtalálhatja benne azt a passzust, ami esetleg kiemelten érdekli az általános tájékozódás mellett…

Nem sikerült a Hepp-kupa után a szezonkezdet sem BKGDSE-Príma SE csapatunknak. Az NB2 keleti csoportjában szereplő alakulatunk 70-67 arányú vereséget szenvedett a Ziccer Tigrisek (azaz a Debreceni Kosárlabda Akadémia NB2-es csapata) otthonában. Még ha egy időn túli hárompontos is okozta ezt a fura helyzetet, akkor is fura leírni…

14632903_1012368678891174_4953657393987148828_n

Nagy Ágoston időkérés közben mondja elvárásait
a csapatnak.

2-3 meghatározó játékosunk is hiányzott. Ennek ellenére egy nyerhető meccs volt, sok hibával, a helyzeteink is megvoltak, de ziccereket hibáztunk, meg a büntetőket is kihagytuk kiélezett szituációkban. Ezen dolgok összessége okozta, hogy vereséggel kezdtük az évet. “Foghíjas csapattal léphettünk pályára, hiszen Ács Balu betegség, Szendrei Jocó családi okok, míg Ruslan Khakounov a kupameccsen történt kiállítás miatt hiányzott.
Az első negyedben is még akadozott a gépezet, de vezetett csapatunk. A folytatásban rengeteg volt a rossz döntés, és lepattanózásban is rendre alulmaradtunk. A 16.percben 28:28-t mutatott az eredményjelző, itt hatalmas gödörbe kerültünk, és egy 18:0-s etappal a 23. minutumban már kezdett elúszni a találkozó (46:28). Innen azonban türelmesebb játékra, és keményebb védekezésre váltottak Pall Helgassonék és percről-percre közelebb kerültek a hazaiakhoz. Öt másodperccel a vége előtt Aiman Assaf kosarával sikerült egyenlíteni, sőt büntetőt is dobhatott. Sajnos dobása kipattant, mellyel Bak Mártont sikerült indítani, aki 10 méterről, egy lábról felugorva, palánkos triplát szerzett. A dolog szépséghibája, hogy a dudaszó pillanatában még a kezében volt a labda. Ennek ellenére, a végig nagyon gyengén bíráskodó játékvezetői kettős megadta a kosarat…” – olvashattuk a beszámolót a BKGDSE-Príma SE facebook oldalán. A 22-23-ai hétvégén pihenőnapjuk volt a srácoknak, így kellőképpen össz tudják rakni magukat a következő fordulóra.

Ziccer Tigrisek – BKGDSE-Príma SE 70-67

Budapesti fiókcsapatunk arra készült, hogy az első forduló beli MAFC Martostól elszenvedett veresége után hazai pályán kiharcolja a győzelmet. Az FSzSE magja megmaradt a tavalyi évből, és hozzájuk csatlakozott pár játékos a BKGDSE berkeiből. Még próbálják megtalálni egymás ritmusát, de azért a Százhalombattai mérkőzésen már voltak nagyon is biztató jelek a folytatáshoz. Ugyan vereség lett a vége de nem kizárt, hogy 1-2 fordulón belül összeérjen az alakulat. Ami a lényeg, hogy a régi mag és az új játékosok is bizakodóak. Az október 22-23-ai hétvégén pihenőt tartottak, mert nem volt kiírt mérkőzésük.

BKGDSE-FSzSE – Százhalombatta 69-79

Szigetszentmiklósi alakulatunk két hétvége alatt két hazai mérkőzést vívott, és mindkettőt meg is nyerte, így hozta a papírformát, de vajon tényleg olyan simák voltak-e ezek a mérkőzések? Először az ELTE-BEAC Újbuda látogatott hozzánk 16-án (vasárnap) majd a Darazsak Oldboys-t fogadtuk 22-én (szombaton). Az Újbuda mérkőzés eredmény alapján ugyan simának is tekinthető, mert 8 ponttal vertük meg őket, de aki látta a mérkőzést, láthatta, hogy koránt sem jó kifejezés a “sima”. Harcos fiatal csapattal találtuk szembe magunkat (mi hiányosan voltunk, hiszen többek között az egyik kezdő játékosunk Dohar István – Pilu – is sérülten üldögélt a padon), akik ellen a támadásunk sem volt gördülékeny, a védekezésünk pedig csak nyomokban volt jelen. Ezen két mutató eredményezte azt, hogy a vége előtt két perccel sikerült átvennünk a vezetést (elsősorban Kis Gergő duplájának és hármasának köszönhetően), és bár a végjátékban a büntető párbajból jól jöttünk ki, úgy vélte egyöntetűen mindenki, hogy ez a teljesítmény nem lesz elegendő az idei célunk eléréséhez. Bár Pilu már visszatért Darazsak Oldboys ellen, a csapat támadó és védőjátéka sem pörgött fel. Az első három negyedben (bár végig vezettünk – már az elején kiépítettünk egy közel 10 pontos előnyt) fej-fej mellett harcoltak a csapatok. Álmoskás és helyenként csapkolódó, hibákkal teli mérkőzést láthatott a kilátogató nézősereg. A negyedik negyedben aztán kicsit felpörögtünk, így összességében 18 ponttal sikerült nyernünk. A mérkőzés pikantériája volt az, hogy a BKGDSE színeiben játszó Czakó Tamás húga Czakó Renáta volt a Darazsak edzője (akit szurkolóként is sokszor láthattunk a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokben), így az a fura helyzet alakult ki, hogy egy szurkolónk ült a vendégcsapat kispadján. “Lassan kezdtünk, gyámoltalanul kezdtünk, energia nélkül. Nagyon sok volt a betörésük, amire mi többnyire pontatlan külső dobással válaszoltunk, a kontaktot nem vettük fel. A végére azért bedaráltuk őket, szóval a végeredmény jó. Ami nem jó, hogy időszakonként rendkívül bután játszunk, ennek kijavításán dolgozni fogunk.” – Dobi Antal összegezte gondolatait a Darazsak elleni mérkőzés után.

BKGDSE – Elte-BEAC Újbuda 90-82
BKGDSE – Darazsak Oldboys 80-62

MegyeiVegyes_BKGDSE_2016-17

2016-17 Pest megyei vegyes csapatunk

Megyei Vegyes Serdülő csapatunknak két mérkőzése is volt 2016 október 16-án (vasárnap). A két mérkőzésen apró dolog választotta el a csapatot attól, hogy mindkettőn nyerni tudjon. Az elsőn a BLF-Palota ellen ugyan egy pontos vereséget szenvedtünk, de a másodikon ahogy a kép is tanúsítja, a Keresztúr ellen 100 pont fölé jutottunk. Simán nyertük a mérkőzést, így jó hangulatban és győzelmi mámorban távozhattunk a Batthyány Kázmér Gimnázium tornaterméből.

U18-as júnior csapatunk is két fordulón vas túl a két hét alatt. A Bikák KK ellen játszottak első ízben, ahol Kása Péter vezetőedző többeket is kiemelt szép játéka miatt. Az Antal testvéreket összességben a játékuk miatt, míg Budavári Balázst a küzdése és védekezése miatt illeti dicséret. “Összességében biztató volt a játék képe és az eredménnyel elégedett vagyok, de gyorsaságban, agilitásban, a támadások lendületében még sokat kell fejlődnünk, az indításokat gyorsabban szervezni, jobban kihasználni a rendezetlen védelmet, ehhez pedig fejben gyorsabb gondolkodás, gyorsabb és pontosabb passzok kellenek. Taktikailag fegyelmezettebbnek kell lenni, és a megbeszélt dolgokat (helyezkedés, védekezés váltás, letámadás stb.) pontosan végrehajtani.” – Kása Péter foglalta össze meglátásait. Október 22-én azonban megtört a jég a junior csapatunknál is a Budafoki KK ellen. Kása Péter örömmel nyilatkozott nekünk a mérkőzés után. “Nagyon jó felfogásban, lendületesen kezdtük a mérkőzést. Erőszakos védekezéssel, gyors leindításokkal, 5 pontos előnyt szereztünk. A kinti dobások is egész jól bejöttek, háromszor is betaláltunk távolról. A 2. negyedet az ellenfél kezdte jobban, védekezésben feljavultak, erőszakosabban és közelebb védekeztek, ez némi zavart okozott, és sok eladott labda, rossz dobások, labdakezelési hibák csúsztak be. Ennek eredményeképpen az 5 pontos előnyből a félidőre 5 pontos hátrány lett. A 3. negyedben megpróbáltunk egy 3-2-es zónát, ami láthatóan fordulópontot jelentett, mert az ellenfél alig-alig talált be, összesen 3 pontot tudtak dobni ebben a negyedben, mi viszont rendre lepattanókat szedtünk, és indultunk belőlük, így ismét fordult a helyzet és 7 ponttal újra mi vezettünk a negyed végére. Az utolsó negyedben kiélezett küzdelem folyt. Az erős iram mellett rengeteg hibával játszott mindkét csapat. Az ellenfél elvesztette önuralmát, és 2 alkalommal is sportszerűtlen hibát vétett. Kelemen Ádám a negyed közepén kipontozódott, de szerencsére pótolni tudtuk. Végül sok hibával, de higgadtan meg tudtuk őrizni az előnyünket, és hozni tudtuk a mérkőzést… Gratulálok a csapatnak, úgy tűnik mérkőzésről mérkőzésre javul a teljesítményünk, és ez most beérett egy győzelemre. Egyénileg is mindenki jobban teljesített az elmúlt 2 mérkőzéshez képest, és külön örülök, hogy végig hittel és tartással küzdöttünk a győzelemért. Kondicionálisan jól bírtuk. Hárman is csere nélkül játszották végig a mérkőzést, mégis kellően gyorsak, lendületesek tudtunk maradni. Az Antal testvérek ismét nagyon megbízhatóan tették a dolgukat, de nagyon hasznosan játszott Budavári Balázs, Kelemen Ádám, és Bege Levi is. A védekezéssel elégedett vagyok, és ha a ziccereinket is bedobjuk, illetve ha nem csúszik be az a néhány eladott labda (pl. a csapdázó védekezéssel szemben, és az indításoknál, létszámfölényes helyzetben), és labdakezelési hiba, akkor még nagyobb is lehetett volna a különbség, de ne legyünk telhetetlenek, ez így is nagyszerű mérkőzés, és nagyszerű teljesítmény volt.”

2016-17_U13_lány

U13 lánycsapatunk és Kovács Attila vezetőedző

Büszkén jelenthetjük be, hogy klubtörténetünk első utánpótlás lánycsapat is megkezdte szereplését. Régi álmunk vált valóra ezzel a tettel. U13-as lány csapatunk Gödöllőre látogatott. Mint első meccses csapat nem voltunk egyik mérkőzésen sem favoritok. Szépen küzdöttünk, de most sem a Gödöllő sem a DVTK ellen nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Így az első győzelem még várat magára, de a csapat nevezésével, és szereplésével egy újabb mérföldkövet sikerült letennünk klubtörténetünk sztrádája mellett…

U15 megyei lány csapatunk október 22-én (szombaton) lépett pályára. Az Atomerőmű csapata ellen ugyan kikaptunk, de a Dunaújváros csapata ellen nyerni tudtunk. Egyik sem volt kiélezett csata de ami fontos, hogy győzelemmel zártuk a napot.

2015-16_MegyeiGyerek_BKGDSE (1)

Nagy László által vezetett megyei gyerek csapat

Megyei gyerek forduló is volt többek között. Nagy László által vezetett csapat is egy győzelemmel, és egy vereséggel zárta a napot. A csapat nagyon jó kedvű volt, ez a jó hangulat a meccsek után is megmaradt.

Senior csapatunknak is megkezdődött a területi bajnoksága. Örökifjaink igen csak jól kezdték hiszen két eddigi mérkőzésükből mindkettőt megnyerték. Hazai pályán kezdték október 16-án vasárnap este az SF Beac ellen. A mérkőzést aránylag simán, 16 pontos különbséggel tudtuk megnyerni. A második mérkőzésen már bravúrra volt szükség. Kurucz Miki 31 pontos teljesítményével (7db hárompontost is dobott) vezéregyéniséggé vált. Az első félidőben már simán vezettünk, aztán megbosszulta magát, hogy összesen 5 játékossal érkeztünk a mérkőzésre, így a fáradság miatt fásult lett a játékunk folyamatosan fogyott az előnyünk, de egy pontot nagy küzdelemmel sikerült azért megtartanunk belőle. Így két győzelemmel parádésan kezdte meg szereplését Senior csapatunk.

BKGDSE Senior – SF BEAC 57-41
Unicef-CÉH – BKGDSE 78-79

2016-10-22_BKGDSE-Fasor_(3)

A csapategység erősségét
az egyen tetoválással is jelzik a lányok

Gyeplabda csapatunk is elkezdte a szezont. Ott is két fordulón vannak túl. Az első fordulóban nagyon hiányosan tudtak kezdeni, hiszen sérültjeik voltak, ennek ellenére mindkét október 8-ai mérkőzésükön helyet tudtak állni. A hétvégi forduló alkalmával már teljesen pozitív volt a hangulat, és a hiányzók többsége is visszatért már. Tóth Zsuzsanna a csapat egyik meghatározó játékosa a következőket írta FB oldalán: “A mai nap is remekül kezdődött! Újabb meccseken vagyunk túl! Nagyon ügyik voltatok csajok! Örülök, hogy a kis csapatunk ilyen emberekből áll mint, amilyenek ti vagytok! Elég volt a meccs közben a csuklómra (a kosra) és utána rátok nézni és tudtam folytatni a játékot bármennyire is fáradt voltam! Egyre magasabbra törünk! Egyre jobban bővül a kis családunk! Mindenkinek köszönöm a játékát és persze a felkészítést és a szurkolást is! Hajrá csajok! Hajrá Kosok!” Nézd meg a lányok galériáját > ITT < !

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, aYouTube-on, illetve az Instagram-on