Kínában vendégszerepel a BKGDSE felnőtt női csapata

Gedei Tibor vezetőedző beszámolója:

“Lányaink 5 vendég játékossal kiegészülve, április 17-en reggel egy hosszú utazásra felkészülve vágtak neki a 2019-es, kínai szervezésű Atlas Tournamentnek.

Szerencsére zökkenőmentesen sikerült Shanghaiba érnünk, ahonnan még repülővel, majd busszal utaztunk tovább Wengan városába, a torna első állomására. Kíváncsiságképpen kiszámoltuk, hány órát utaztunk: az eredmény 30 óra “háztól házig”.

Melegszívű fogadtatásban volt részünk, az első perctől kezdve élvezhettük a helyiek vendégszeretetét. Sok időnk nem maradt arra, hogy a jetlaget kipihenjük, hisz az első nap, a délelőtti edzés előtt egy iskolába látogattunk el, ahol fantasztikus élményben volt részünk. Az iskola vezetősége és a diákjai rendkívüli hangulatot teremtettek, és egy közös kosárlabdázásra hívtak minket.

… több infó ide : A Wenganban rendezett tornán az első ellenfelünk Észak-Korea volt. Küzdelmes, gyors iramú meccsnek néztünk elébe. Tipikus “utazás utáni első meccs” játékot produkáltunk az első félidőben. Ziccereket, tiszta helyzeteket hagytunk ki, és taktikai figyelmetlenség jellemezte védekezésünket. A második félidőre már felébredtünk. Ki tudtuk használni magassági fölényünket, és a mezőnyembereink is domináltak az alapvetően atletikusabb felépítésű koreai lányokkal szemben.
Eredmény: 55-44

A második napon a 2020-as olimpia kínai válogatott B csapatával mérkőzhettünk meg. Mind fizikálisan, mind felkészültségben is egy magasabb szinten kosárlabdázó csapatról van szó. Ennek ellenére a lányok egészen a 30. percig tisztességesen helyt álltak. A végeredmény csalóka, mert a különbség csupán a 4. negyedben alakult ki.

A torna harmadik napja sem hozott könnyű ellenfelet. Az A osztályban is szereplő játékosokkal felálló litván csapat várt ránk. Habár a 3. meccsünket játszottuk, és közel sem voltunk olyan frissek, mint az első találkozón, 3 negyeden keresztül ezen az estén is tudtuk tartani a tempót a litván csapattal.

Az első tornán végül körbeverés alakult ki, amiből sajnos mi jöttünk ki szerencsétlenül, így a 4. helyen végeztünk. Következő helyszín Qijiang városa lesz, ahol ugyancsak 3 meccs vár a lányokra. Addig is egy nap pihenő.”