Legalább ezerszer pattogjon még!

Hagyományteremtő célzattal indítja útjára egyesületünk a csongrádi streetball-t, mely már az első alkalommal sikeres lett.

A város ugyanis nagyon jól fogadta Barna Tibor Zsolt (a BKGDSE csongrádi régiójának vezetője) szervezésének végeredményét. Bömbölt a zene, és pattogott a labda 2017. augusztus 19-én, a Fő utcán a XX. alkalommal megrendezésre került Csongrádi Borfesztivál kísérőprogramjaként megszervezett sporteseményen. Célja a térségi kosárlabda népszerűsítése volt.

A cél a kosárlabda sportág népszerűsítése volt, valamint az, hogy mindenki jól érezze magát, ami maradéktalanul teljesült is. Sok járókelő meg-megállt az utcára kihelyezett 3 pályánál, érdeklődve nézték a pörgős játékot és élvezték a hangos zenét és a jó hangulatot.” – nyilatkozta Barna Tibor Zsolt az esemény után.

Az utcai kosárlabda vagy más néven streetball, több mint 25 éve hódít Magyarországon is. Természetesen ez is mint a legtöbb dolog ami a kosárlabdával kapcsolatos a tengeren túlról származik. 3+1 fős csapatok mérik össze tudásukat egy palánkra, egy 8×9 méteres pályán. Meghatározott időkeretben, zajlik az összecsapás, amit az a fél nyer, aki előbb eléri a 21 pontot, vagy a végső sípszó pillanatában vezet. Hazánkban a 90-es években hódított már ez a „műfaj” de pár éve újabb lendületet kapott az európai kosárlabda szövetség (FIBA) 3×3 sorozata miatt, mely egy nemzetközi hálózattá épült ki nagyon rövid idő alatt.

Számtalan sportszerető ember hozzájárult a rendezvény sikeréhez, és a névsor láttán biztosan vagyunk benne, hogy folytatódni fog a sorozat. A városvezetés részéről Bedő Tamás polgármester és Cseri Gábor alpolgármester urak, a Művelődési Ház dolgozói, a Polgárőrség, a BKGDSE elnöke Kiss István, Márté László (a palánkok szállításában és felállításában nyújtott segítséget) és Góg Gyöngyi vállalkozó (a díjak falajánlója), Nagy Mihály (a pályák felfestője), CSVVSE-nek a hangtechnika biztosítója. Önkéntesek is segítettek: Jaksa Judit, Lucze Zsuzsanna, Gulyás Gergő és Kátai Máté. Természetesen ne feletkezzünk meg arról az emberröl sem, aki az egészet összefogta: Barna Tibor Zsolt.

A hangulat jó volt, a játékosok elfáradtak, a nézők is szép számban megálltak, így kijelenthetjük, hogy a rendezvény jól sikerült, és jövőre visszatérünk. Kívánjuk, hogy legalább még ezerszer pattogjon a labda a csongrádi Fő utcán.

 

Eredmények:

Gyermek (2011-2012)

 1. 907 (Hódmezővásárhely)
 2. Okos Kosok (Csongrád)
 3. Pumák
 4. Pletykás Libák
 5. Labdazsonglőrök

Legjobb lány játékos: Erdélyi Lujza (Csongrád)

Legjobb fiú játékos: Kruzslicz Alex (Hódmezővásárhely)

Büntetődobóverseny: Antal Luca (Csongrád) 15/9

 

Felnőtt vegyes (férfi, nő)

 1. Dupla (Szentes, Csongrád)
 2. Szabicsá (Szentes)
 3. Consti (Kiskunfélegyháza – 2003 születésűek!)
 4. Csődeljárás (Csongrád)
 5. Drink Team (Csongrád)
 6. Csipet Csapat (Szentes – Csongrád)
 7. Szedett-vedett (Csongrád)
  Palánkgyilkosok (Csongrád)

Legjobb férfi játékos: Kasza Hunor (Kiskunfélegyháza)

Legjobb női játékos: Szaszkó Szilvia (Kiskunfélegyháza)

Büntetődobóverseny: Czékmán Csaba (Hódmezővásárhely) 20/17!

Csongradi-streetball_2017 (6) Csongradi-streetball_2017 (5) Csongradi-streetball_2017 (4) Csongradi-streetball_2017 (3) Csongradi-streetball_2017 (2) Csongradi-streetball_2017 (1)