Magabiztos győzelem…

BKG-Príma SE – MEAFC-Miskolc

97-67

(27-15, 20-17, 23-21, 27-14)

Szigetszentmiklós, NB I B. V.: Nagy V., Sentényi, Nepp.

BKG: NAGY BENEDEK 8/6, NAGY BOTOND 18/9, Halász 3, KOVÁCS S. 20/12, Reizer 6. Cs.: Tanács 8, BERGER 18, Kaluha 3/3, SZELECZKI 8  CZAKÓ 5, Ben-Kane, Dévényi

Bobi gyors – és némiképp szerencsés, a hazai gyűrű által beszippantott triplájával szereztünk vezetést, majd Soma is “bevert” egy trojkát. 6-0 után a miskolciak is  beemeltek két hármast, hamar ledolgozva hátrányukat. Bobi révén mi szereztük a meccs első dupláját. A kezdeti pontzuhatag alábbhagyott, a szakasz közepén Soma eredményessége révén sikerült egy 8-2-es rohammal meglépni a borsodiaktól. Eredményes volt a letámadás, ellenfelünk nem tudta 8 másodperc alatt átvinni a labdát a félpályán – időt is kért edzőjük. Bobi pillanatai következtek, Soma remek passzából ziccert, majd triplát dobott. Egyre nyílt az olló, 10 pont fölé nőtt előnyünk. A szakasz hajrájában érkezett Ati, valamint új légiósunk, Seth Berger. Béres dobott szerencsésnek tűnő, palánkos triplát, ám Seth első “batyis” akcióját rögtön kosárral fejezte be. Utána gyorsan összeszedett 2 személyit, de a szakasz közepén bemutatott remek 17-4-es “száguldásnak” köszönhetően 11 pontos előnnyel zártuk a nyitó etapot.

Miskolci duplával indult a második 10 perc, majd néhány elsietett akciónkat követően Benji ügyes átadását Ati váltotta pontokra. Seth jelentkezett 2+1-es akcióval, majd leindítva ellenfelüknet, Ákos is eredményes volt, a 7-2-es rohamnak köszönhetően közel 20 pontosra nőtt az előny. A szakasz közepén Csabi akaszkodott össze a labdáért küzdve a miskolci irányító Takáccsal, a játékvezetők a kemény ütközet, vagy ütközés után – amelyet követően szent volt a béke a két kosaras között – játékosunk ellen sportszerűtlen hibát ítéltek. Ezzel együtt Czakó Tomi kosaraival gond nélkül tartottuk 15 és 20 pont közötti előnyünket, amely a Bobi brilliáns hát mögötti átadását követő Szele-duplával 20 fölé “hízott”. Dr. Nagy Ágoston pihentette csapata több kulcsjátékosát. A félidő végén egy-két ügyes akciót vezetve 15 pontra csökkentették hátrányukat.

Vendég kosárra Seth révén feleltünk duplával a második félidő elején. Váltva estek a kosarak, remek akció végén Benji dobott triplát. Tartottuk 15 pont körüli előnyünket. Seth gyorsan begyűjtött két újabb személyit, s néggyel állt. A szakasz közepén a pontok helyett a személyiket gyűjtögették a srácok, bónuszba, s 15 ponton belülre került ellenfelünk. Hosszabb kosárcsendünknek Soma ügyes átadásából Roli ugyan véget vetett, ám a több játékosunkkal korábban együtt kosarazó Lippai Szabi révén a 10 pontos lélektani határ közelébe került a borsodi legénység. Jól, pontosabban nagyon jól jött ekkor Soma két hármasa, a MEAFC-ot Béres vette meglehetősen széles vállaira. Időt kért edzőnk, Somának szerencsére nagyon “sült” a keze, ültek a triplái, neki és a 2+1-es akciót bemutató Bobinak köszönehtően nem engedtük a 10 pontos lélektani határon belülre ellenfelünket, sőt ezzel a 6-0-lal közel 20 pontosra növeltük a különbséget.

Ati büntetőjével, s Béres kipontozódásával indult a záró etap. Ati adott remek “zsugát” Bobinak, s ez utóbbi könnyed ziccerrel növelte 20 pontosra az előnyt – ellenfelünk időt kért. Ezzel végképp leráztuk jól küzdő ellenfelünket, 7-0-lal kezdve a befejező etapot magabiztos győzelmet arattunk – nem utolsósorban Benji és Bobi 9-9 gólpasszának is köszönhetően.