MEAFC Miskolc -BKG Príma SE

Egy fordulatos, végig szoros, kiélezett mérkőzésen Tanács Ati és “Szele” nélkül felállva sajnos kikaptunk Miskolcon. Azáltal, hogy “belül” megfogyatkozunk, riválisunk védekezésben jobban figyelhetett távolról jól dobó játékosainkra, s sajnos csapatként jobban működve – 6 miskolci kosaras szerzett legalább 10 pontot – legyőzött minket

MEAFC Miskolc -BKG Príma SE

83-79

(24-18, 17-21, 14-18, 28-22)

BKG: NAGY BE. 10/6, Nagy Bo. 10, Halász 5/3, CZAKÓ 8, BERGER 28. Cs.: Kovács 7/3, KALUHA 9/3, Reizer 2, Fekete.

Tartalékos csapatunk elég tompán kezdett, ellentétben a MEAFC-cal, amely a 3. percben 10-2-re vezetett. A szakasz közepén 15-6-os hazai vezetést mutatott az eredényjelző, majd a negyed második felében Seth, valamint Czakó Tomi villanásaival sikerült csökkenteni a hátrányt, olyannyira hogy 2 pontra feljöttünk. A negyed vége a hazaiaknak sikerült jobban.

A második etap hazai triplával indult, majd Benji vágott be két trojkát, s 3 pontra feljöttünk. Újítottak a hazaiak, a szakasz közepén pedig Soma tartott versenyben minket duplájával, mad hármasával. Tapadtunk a MEAFC-ra, de ellenfelünknél mindig akadt valaki, aki kiélezett állásnál villant, szünetben 2 ponttal “mentek” a hazaiak.

Bár a második félidő hazai hármassal indult, utána Seth és Kaluha Csabi vezérletével egy 10-0-t bemutatva sikerült fordítani. Ettől kezdve mi váltunk üldözöttekké, s a MEAFC futott utánunk. A záró etap előtt mi vezettünk 2-vel.

A meccs a záró felvonás első felében úszott el. Ekkor a hazaiak “fonalat kapva” egy 14-6-os rohammal 6 ponttal elléptek, nálunk nem jöttek – illetve mentek – be a triplák, Seth eléggé magára maradt. Harcoltunk az utolsó pillanatig. Halász Ákos triplájával még visszajöttünk 3-ra, de többre már nem maradt idő.