Megdolgoztunk a különbségért…

 
 
Ha valaki csak a végeredményt nézi, hajlamos lenne azzal elintézni: újabb könnyed, sima győzelem. Nos, csak a végeredményt nézve valóban juthat ilyen következtetésre az ember – tévesen. A debreceni fiatalok három negyeden át stílusosan, ügyesen kosarazva bizony alaposan megnehezítették a srácok dolgát, de a záró szakaszra végig letámadva a DEAC fiataljait felőröltük ellenállásukat, és egy parádés záró etapot produkálva végül sikerült nagy különbségű győzelmet aratni.
 
BKG Príma SE – DEAC U23 105-69
(24-18, 19-16, 26-25, 36-10)
 
BKG: NAGY BENEDEK 19/6, NAGY BOTOND 22/9, Halász 7, KHAKUNOV 20/9, Reizer 2. Cs.: Czakó 2, TANÁCS 8, KALUHA 11/9, Ben-Kane 2, SZELECZKI 6, Debreceni G.2, Szendrei 4.
 
Ruszlan remeklésével indult az összecsapás, két triplájára és egy duplájára építve 12-5-ös előnyt szereztünk. Néhány ügyes akciót vezetve egy 7-0-lal egyenlítettek a debreceniek. Rusz rendezetlen védelem ellen villant, majd Benji emelt be a második hullámban érkezve szépen egy triplát, időt kért ellenfelünk. A szakasz hajrájában előbb feljött 1 pontra a debreceni gárda de a negyed Bobi triplájával, majd Ati sikeres büntetőivel, s csapatunk 6 pontos vezetésével zárult.
 
A második pedig vendég hármassal indult, amire válaszul Halász Ákos mutatott be 2+1-es akciót. Szellemes akció végén Ati ügyes passzát Czakó Tomi váltotta pontokra, ám a lendületesen játszó, időnként ügyes támadásokat vezető debreceni fiatalok “tapadtak” csapatunkra. Nem volt könnyű, könnyű kosarat szerezni a jól visszarendezőző debreceniek ellen. A szakasz közepén Kaluha Csabi büntetőivel 10 pontosra nőtt előnyünk. A DEAC remek fizikai adottságokkal megáldott nigériai centere, Ekene Omenaka villanásaival – miközben több közeli helyzetet is elhibáztak a fiúk – 6 pontra feljöttek a vendégek, amikor vezetőedzőnk. dr. Nagy Ágoston időt kért. A kisebb holtpontról Ati kosarával – amely előtt Ruszlan szemtelenül szellemes gólpasszt adott – próbáltunk elmozdulni. Rusz az assziszt után hármassal is jelentkezett, s 11-re nőtt az előny, de a félidő végén egy gyors lerohanás után 10 ponton belülre kerültek a vendégek.
 
Térfélcsere után váltva estek a kosarak, Benji és az újabb triplát szerző Bobi jóvoltából tartottuk 10 pont körüli előnyünket. A távolról jól dobó, letámadásunkat több ízben is ügyesen átjátszó vendégek a szakasz közepén 3 pontra feljöttek. Hogy nagyobb baj ne legyen, arról Bobi, Ati és Szele gondoskodtak, de a szívós debreceni legénység nem szakadt le, 2 pontra feljött. Ati kosara, majd Benji a támadóidő utolsó pillanatában beemelt palánkos triplájával 7, Kaluha Csabi hármasával pedig 10 pontosra nőtt az előny.
 
A záró etap úgy kezdődött, ahogy a 3. végződött, Csabi hármasával. Ez egy elsősorban Rusz vezette 12-3-as rohamunk kezdetét jelentette, időt kértek a vendégek. Szépen fokozatosan őröltük fel a vendégek ellenállását, Benji ziccerével 20 pont fölé nőtt a különbség. A hajrá nagyon egyoldalú volt, a végén Benji labdaszerzés utáni ziccerével ismét túljutottunk a 100 ponton. A végeredményt pedig egy leválás utáni hatalmas zsákolással Debreceni Geri állította be.
 
Benji 19 pontos, 12 gólpasszos dupla-duplával zárta a találkozót, 6 lepattanóva és 4 szerzett labdával, és ami még örömteli: minden játékosunk dobott pontot.
 
Dr. Nagy Ágoston:  Volt némi pikantériája a meccsnek, de azt gondolom, negatív érzések egyik félben sincsenek. Jó meccset játszottunk a szimpatikus, sokoldalú, sokra hivatott debreceni társasággal. Örülök, hogy a legfontosabb statisztikai mutatókban, többek között lepattanózásban jobbak voltunk náluk. A saját játékunkat játszottuk, de vannak még tartalékaink, ami azért fontos, mert a dolgok jelen állása szernt előfordulhat, hogy a rájátszásban ismét találkozunk a debreceniekkel.