Megnyertük a csúcsrangadót – és az alapszakaszt

Szinte végig vezetve kifejezetten magas színvonalú csúcsrangadón legyőztük a legnagyobb riválisunkat, a Budafok csapatát. Igazi csúcsrangadó volt, amelyet időnként szorossá tett a szívósan küzdő és helyenként jól játszó riválisunk, de a kritikus helyzetekben mindig sikerült újítanunk és ezzel a szép győzelemmel a záró forduló eredményeitől függetlenül veretlenségünket megőrizve megnyertük az alapszakaszt az NB I B zöld csoportjában!
 
BKG-Príma SE – Ford-Ivanics Budafok
99-85 (29-22, 23-20, 22-23, 25-20)
 
Príma: NAGY BENEDEK 15/9, NAGY BOTOND 27/15, Halász 4, KAKUNOV 14/3, Reizer 2. Cs.: TANÁCS 16, CZAKÓ 6, KALUHA 14/3, Dévényi, Szeleczki 2.
 
Szép számú közönség várta a csapatokat az NB I B zöld csoportjának csúcsrangadóján. Horváth Marci betöréséből a vendégek szereztek vezetést, ám erre Bobi, majd Benji révén két triplával feleltünk, szurkolóink mindkettőt nagy üdvrivalgással fogadták. Felpörgött a meccs, méltó volt a csoport két élcsapatához a játék, Wehner Zoli villanásaival egalizált a Budafok. “Beköszönt” Roli és Ruszlán is, ám Wehner, valamint Horváth M. kosaraival fordítani tudott a Budafok, amely a villámgyors Lados Erik vezetésével időnként ügyesen játszotta át letámadásunkat. Benji hármasa adott óriási lökést csapatunknak, Ruszlán labdát szerzett, majd bődületeset zsákolt, s a két látványos kosár csapatunk 11-1-s rohamát indította útjára. Amely közben legnagyobb riválisunk szakvezetője időkéréssel próbálta megtörni lendületünket. A negyed hajrájában cserejátékosaink is villantak, Czakó Tomi leválás után talált be, Kaluha Csabi pedig szép triplát dobott. Ellenfelünket Lados tartotta versenyben büntetőkkel, s a negyed végén egy ügyes betörésből szerzett kosárral.
 
Parádésan kezdtük a második etapot, Bobi és Kaluha Csabi ügyes betörésből, Czakó Tomi pedig labdaszerzés után indításból dobott könnyed ziccert, 13 pontosra nőtt az előny, újra időt kért a Budafok. Wehner, majd Horváth szerzett duplát, edzőnk időt kért. Lados kosarával 7-re zsugorodott előnyünk, nagyon kellett Czakó Tomi szép középtávoli tempója, amely “kirángatta” csapatunkat a kisebb hullámvölgyből. Egy 9-2-vel sikerült megduplázni az előnyt, 14 ponttal elléptünk. Persze nem véletlenül a Budafok a legnagyobb riválisunk, Tursics Krisztán “rázta meg” magát, s villanásaival 10-en belülre került a Budafok. Benji szerzett bravúros kosarat, a levegőben kikerülve a nála legalább 2 fejjel magasabb Horváthot, majd a friss erő, Szele indításból növelte az előnyt. A félidő hajrájában átmenetileg igen alacsony szerkezettel játszottunk, Halász Ákos mégis támadó pattanót pöckölt a kosárba. A félidő Fehér Csaba szemtelen kosarával, s csapatunk 10 pontos vezetésével zárult.
 
Budafoki duplára Bobi felelt hármassal a második félidő elején. Két triplával – Horváth, Wehner – 5 pontra felzárkózott ellenfelünk. Lados 2+1-es akciója után 2-re csökkent az előny. Bobi betörés után Tanács Atit hozta remekül helyzetbe, majd Benji szerzett labdát és könnyű kosarat. A szakasz közepén Ati vette széles vállaira a csapatot, parádés félhorgával 8 pontosra nőtt előnyünk. Volt tartása ellenfelünknek, Varga Dániel 2+1-es akciójával tapadtak ránk, de lerohanásból kétszer Kaluha Csabi volt eredményes, közben pedig ügyes mélységi akció utáni kiosztásból Bobi a harmadik tripláját is beemelte. Ezzel a 7-0-lal 12-re nőtt csapatunk előnye.
 
Időt kért a Budafok, Varga villant, ám Czakó remek passzát a befutó Bobi váltotta pontokra. A szakasz egy budafoki “meglepetésember”, Mészáros hármasával, s csapatunk 9 pontos előnyével ért véget.
 
Kapkodva kezdtük a záró etapot, két budafoki dupla után indításból Ati szerezte első pontjainkat a szakaszban. Varga center kosara – 3 pontos vezetésünknél – után edzőnk technikait kapott. Szerencsére a vendégek nem éltek a lehetőséggel, sem a büntetőből, sem a követlező akcióból. “Rutin rókáink” lendítették előre csapatunk elakadó szekerét, Csabi remek betörés után hozta helyzetbe Atit, majd labdaszerzés utáni gyors ellencsapás végén jött egy újabb Tanács-dupla, időt kért ellenfelünk. Varga Dániel lépett elő vezérré a szívósan küzdő ellenlábasunknál, alacsony szerkezetünk ellen “nyomták” a palánk alá a labdát, ám Kaluha Csabi hol támadó pattanó utáni kosárral, hol büntetővel tett róla, hogy ne forduljon a kocka. A szakasz közepén kétszer is eladták a labdát a vendégek, “Rusz” majd Bobi emelt be szépen tiszta helyzetig játszott támadás végén egy-egy triplát, 13 pontosra nőtt az előny – időt kért a Budafok. Tursics két hármast is beemelt, ám mindenre volt válaszunk Benji, Ati, valamint az újabb hármast beemelő Bobi révén. Ez megadta a kegyelemdöfést a jól küzdő, s helyenként kimondottan jól is játszó Budafoknak. A végén az volt a kérdés, elérjük-e a 100 pontot. Ez most nem sikerült, de a győzelem már nem forgott veszélyben. Az utolsó akcióját már nem is akarta befejezni a Budafok, a nagy csata hősei összeölelkeztek a pályán.