Megőriztük a veretlenségünket

Minden negyedet megnyerve, lényegében végig vezetve az alapszakasz záró mérkőzésén Salgótarjánban is sikerült megőrizni veretlenségünket, így hibátlan, száz százalékos mérleggel nyertük az NB I B zöld csoportját

Salgótarjáni KSE – BKG-Príma SE
65-77 (21-22, 16-22, 13-16, 15-17)

Bobi két triplájára építve 10-5-tel indítottunk Salgótarjánban az alapszakasz záró fordulójában. Küzdelmes játék mellett tartottuk az előnyt, ám a szakasz második felében a hazaiak két triplát is bevágva egy 9-0-lal fordítottak. Benji próbálta átlendíteni kisebb hullámvölgybe kerülő csapatunkat egy triplával, majd kisvártatva még egy hármast beemelt. Ati kosarával a szakasz végén visszaszereztük a vezetést.

A második etap úgy indult, ahogy az első befejeződött: Tanács-találattal. Az ő kosaraira, valamint Bobi hármasára építve 10-4-gyel kezdtük a második etapot, és 7-tel elléptünk. Szele és Szendrei Joci is megvillant, tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket. A félidő hajrájában Benji két triplát is bevágott, a hazaiak Joó jó játékának köszönhetően maradtak “látótávolságon”, azaz 10 ponton belül.

A második félidőt Bobi duplájávan, majd Halász Ákos triplájával indítva sikerült 10 pont fölé hizlalni előnyünket. Egy 6-2-vel 10-en belülre került a Salgótarján, ám a szakasz közepén “Rusz”, azaz Khakunov lépett elő, majd Benji jelentkezett hármassal, s egy 8-2-es részhajrát bemutatva 14 ponttal elléptünk. A szakasz végén 10 pontra feljött a Salgótarján.

Kaluha triplájára Sonyák felelt a záró etap elején, majd Szele és Tanács Ati révén tartottuk 10 pont körüli előnyünket, és összességében gond nélkül nyertünk Salgótarjánban.

#bkgdse #batyi #batyicsalad #primabasket