Megszorongattuk az éllovast

Múlt hét pénteken abban a reményben látogattunk a veretlen TFSE csapatához a női Nb1b 15. fordulójában, hogy revansot vehetünk az őszi vereségért.
Gólzáporosnak nem mondható, igen kemény játékkal kezdődött a derbi: az első negyed végén 14-12-vel fordultunk. A második negyedben is a védekezés dominált, sikerült mindössze 6 ponton tartani ellenfelünket, miközben mi 14-et „szórtunk”. A félidőben az akár negyedbeli állásnak is beillő 20-26 állt az eredményjelzőn.
A Csata elleni meccsel ellentétben most nem változott jelentősen a játék képe a második félidőben sem. Nem engedtünk ki, és a kemény küzdelem közepette a TF csak két pontot tudott behozni, így a záró negyednek 33-37-ről vágtunk neki. Talán ekkora fogyott el kicsit a koncentráció, az első három negyedhez képest nagyon sok, 24 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek, míg nálunk megakadtak a támadások. A próbálkozások ellenére senki nem tudott vezérré előlépni, és a 14 dobott pont nem volt elég a győzelemhez. A vége 57-51 oda. A pontszegény, de színvonalas, kemény összecsapáson a győzelem is meglehetett volna, de a végére szétestünk, a TF pedig kihasználta a hibáinkat.

Folytatás egy újabb fontos derbivel: vasárnap 19:00-kor fogadjuk a Vasast hazai pályánkon, és reményeink szerint visszavágunk az 1 pontos őszi vereségért.

Hajrá Batyi!