Megye Válogatottak Tornája – U12 fiú

Most először kapott Pest megyei szövetség meghívást a Megye válogatottak tornájára. Kevés időnk volt felkészülni közösen, de nagy örömmel fogadtuk a lehetőséget.
Reggel korán indultunk Budapestről, így még volt ideje a csapatnak egy kicsit jobban összerázódni. Időben Szolnokra értünk, így fel tudtuk mérni a csoport másik két csapatát, nagyjából milyen játékerőt képviselnek.
Az első mérkőzést Békés megye válogatottjával játszottuk. Nagyon szépen kezdtek a fiúk, már az elejétől a kezünkben volt az irányítás. Minden labdáért harcoltak, küzdöttek a lepattanóért és szépen visszazárt a csapat. A szoros csata végén sikerült megszerezni a győzelmet. Ez azt jelentette, hogy a hármas csoportból , már biztosan éremért játszhatunk!
A második összecsapást a későbbi győztes Bács-Kiskun megye válogatottjával vívtuk. Nagyon jó szerkezettel és erős játékosokkal rendelkező csapat volt. Sajnos a csapaton látszott, hogy ezt a hatalmas lendületet most nem tudjuk felvenni , amit az ellenfél diktál. Sok volt az eladott labda, gyors és könnyű ziccereket kaptunk. Volt egy holt pont, elfáradtunk és néha vissza sem tudtunk érni. De a torna legjobb csapatától nem szégyen a vereség.
A harmadik helyért játszottuk az utolsó meccsünket a másik csoport második helyezettjével a Hajdú-Bihar megyei csapattal. A srácok sokkal jobban akartak, nem volt elveszett labda, megtettek mindent! Remek volt a hajdúságiak szerkezete és pontosabban játszottak, mint mi. Emiatt alakult ki a húsz pontos különbség, de a csapat nagyon-nagyon szépen helyt állt!
Megszereztük a negyedik helyet a tornán! A torna All-Star csapatába beválasztották válogatottunkból Gyergyai Mátét, akinek külön gratulálunk!
A látottak alapján nagyon megérdemeltük ezt a helyezést! Azt hiszem mondhatjuk, hogy mindenki szívét lelkét kitette a pályára és erőn felül teljesített! Gratulálunk a csapatnak! Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a szép vasárnaphoz!

Gábor Bürgés, István Laczka
U12 Fiú Megyeválogatott Edzők
(Forrás: PMKSZ)