Mezőberény 2018

XXIX. Molnár Miklós Nemzetközi Kosárlabda Emléktorna

Ebben az évben is meghívást kaptunk a Molnár Miklós emléktornára, amelyen már második alkalommal, nagyon nagy örömmel vettünk részt. Idén a 2003-2004 korosztály képviseltette magát a serdülők között. Ez lesz jövőre az országos kadett csapatunk tehát egyfajta hangolódásnak is tekintettük a rendezvényt. Fiú és lány vonalon, gyermek és serdülő korosztályokban folyt a küzdelem, amit a hazai NB2-es gárda mérkőzése koronázott meg a torna végén. A csapatok számos programom vehettek részt a rendezvény keretein belül. Nagy élményt jelentett az ez évben is színvonalas és szórakoztató megnyitó. A torna helyszínéül a városi sportcsarnok szolgált, ami tavaly óta nagyon jó minőségű, szép parkettázást is kapott.

Pénteki, első mérkőzésünkön a végső győztes Wurzen csapata várt ránk. Jó szerkezetű, technikás csapat, egy általunk tarthatatlannak bizonyuló vezérrel. Megilletődötten kezdtünk, tavalyi önmagunkat idéztük. Némileg sikerült rátalálnunk a játékunkra a mérkőzés végéhez közeledve. 39-66.

Szombaton nem pihenhettünk sokáig, 8.30-kor a hazaiak ellen kellett helytállnunk. A Berényiek padján nem más foglalt helyet, mint Kis Gergő kollégánk, aki ideiglenes ezen a napon egyben minket is erősített a képek tanúsága szerint. J Jó mérkőzést vívott a két csapat. Mi is meg tudtuk mutatni azt a játékot, ami elvárható a csapattól. Lendületesen, sok mozgással, futással operáltunk. A védekezés még mindig lehetne agresszívabb. Látszott azért, hogy ebben a formációban már régen volt együtt a csapat. Mindenki tudott hozzátenni a sikerhez. 79-43.

Ebéd után a Nagyszalontával kerültünk szembe a tavalyi edzőtábor helyszínéül szolgáló tornaterembe. A korai reggelizés és meccs után, igen ízletes és bőséges ebéddel vártak bennünket. A fiúk éltek is a lehetőséggel, szépen fogyasztottak. Ahogy sejteni lehetett meg is lett az eredménye. A bemelegítés alatt nagyrészt kótyagos tekintetek néztek vissza rám. De ezért is voltunk ott, hogy saját bőrünkön szerezzünk tapasztalatokat. Sikerült lassan felpörögni az első negyed végére talán. Ellenfelünk küzdős, hajtós játéka minket is tettre késztetett. Sikerült meglépnünk tőlük. Megnyugtató előnnyel több felállásban, sokféle taktikai dolgot tudtunk kipróbálni, gyakorolni, leginkább védekezésben. 86-42.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre visszatértünk a sportcsarnokba.
Két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zártunk, így ezüstéremmel a nyakunkba és csupa jó élménnyel, tapasztalattal indulhattunk haza. A csapatok legjobbjai külön díjban részesültek, amit a mieink közül Csősz Marci nyert el. Gratulálunk Marcinak és az egész csapatnak!

Ezúton is köszönjük a Mezőberényi KK-nak a lehetőséget a részvételre és a szívélyes, minden igényt kielégítő vendéglátást.