Mindenki nyert…

A hétvégén a Senior kezdte a sort szombaton idegenben, sima győzelem lett a vége. Aztán vasárnap, sok kilátogató néző előtt először a lányok fordítottak és nyertek, majd az NB2 magabiztos játékkal már 5 perccel a kezdés után magáénak mondhatta a mérkőzést…

Szombaton reggel idegenben játszott senior csapatunk, mely ugyan hiányosan állt ki, de ellenvetést nem ismerő magabiztossággal, végig vezetve 38-88 arányú győzelmet aratott. Ezzel stabilan tartják a harmadik helyüket a tabellán.

Vasárnap délelőtt a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok parkettján játszott NB1b-s női csapatunk. Az ellenfél a Dávid Kornél Akadémia csapata volt. Izgalmas, fordulatos mérkőzésen tudtunk nyerni, 58-43 arányban. “Kicsit még aludtunk az elején, a megbeszélteket nem sikerült összehozni. A második félidőben már változott a játék képe. Nem voltak annyira pontosak a Fehérváriak dobásai, keményítettünk a védekezésen, és így sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. A következő mérkőzésünk az Ajka ellen van, kulcsfontosságú, hogy azon mit tudunk játszani. A hátralévő ellenfelekre tekintve talán még a tabella harmadik helye is meglehet. Persze cél a felsőház, szóval akkor sem leszek szomorú, ha csak a 4. hellyel lesz ez meg.” – mondta Rónaszéki Szilvia kicsit előretekintve. Három mérkőzés van még hátra az alapszakaszból, szóval mindent bele lányok! Következő forduló: március 17. péntek 18.00 (kivételesen, Budapesten a HIP-Park Labdacsarnokban)

statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun2n/x1617/whun2n_434
video: https://www.youtube.com/watch?v=gUGAUTJCAGA&t=3538s

Vasárnap pontban 12-kor dobták fel a labdát az NB2-es fiúk mérkőzésén. Jó tempót mentek a srácok, és lendületes játékot mutattak be. A legfurább esemény a mérkőzésen az volt, hogy Laczka István (az újonnan kinevezett vezetőedző) egy másodpercet sem töltött pályán, és így is stabil pörgős játékot tudtunk játszani, mely nem volt kapkodó, hanem megtaláltuk a legoptimálisabb helyzeteket. 17-4-el kezdtük a mérkőzést, így már akkor érezhető volt végre a hazai pálya dominanciája, ami eddig idén hiányzott! Mindenki pályára lépett, kivéve Isti, így is 81-56-ra nyertük meg a mérkőzést. “Egészen jól kezdtünk, talán eggyel jobb volt a ritmusunk, mint szokott, pontosak is voltunk. Utána elkezdtünk kapkodni. Ha egy kicsit türelmesebbek lennénk, akkor gördülékenyebb lenne a támadásunk, és ezzel együtt pontosabb is. Jön most jó néhány nehezebb mérkőzés, de elsősorban most magunkkal kell foglalkoznunk, magunkat kell rendbe raknunk, és akkor jó lesz. Játszani is fogok, csak ma olyan jól ment a csapatnak, hogy nem volt indokolt a játékom, illetve próbáltam mindenkit sokat játszatni, mert hosszú a szezon, és kell, hogy mindenki formában/ritmusban legyen ne csak 7-8 ember.” – mondta Laczka István a mérkőzés után. Következő forduló: március 11. szombat 17.00, idegenben a BLF csarnokában.

video: https://www.youtube.com/watch?v=4eoKIwRqiEo

Egy NB2-es csapatunk volt csak ami pihent egyet, viszont jelenleg a csoportja első helyén áll, és a következő fordulóban rangadót játszik a DEAC ellen. Március 11-én szombaton 16.00-kor dobják a labdát, és biztosan jó mérkőzés lesz. Aki teheti támogassa a helyszínen a BKG-Prima SE csapatát. (G4 Sportcsarnok – 4030 Debrecen Gizella utca 4.)

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, a YouTube-on, illetve az Instagram-on