MTK Törökbálint – BKG Príma SE

Három negyeden át gyakran erőlködve, s igen gyengén dobva többnyire futottunk az eredmény, s a helyenként ügyesen kombináló MTK után, a záró etapban viszont parádéztunk, triplákkal megtörtük addig jól küzdő ellenfelünket, s végül biztos(nak tűnő) győzelmet arattunk

MTK Törökbálint – BKG Príma SE

59-76

(17-15, 16-16, 17-18, 9-27)

BKG: NAGY BE. 8/6, NAGY BO. 19/12, HALÁSZ 6, BERGER 24/3, Czakó. Cs.: Tanács 5/3, KOVÁCS  11/9, Fekete, Kaluha 3/3, Szeleczki.

Nagy iramú, kiegyenlített játékkal indult a találkozó, az első percekben jobbára a hazaiak vezettek, de Bobi vezérletével tapadtunk rájuk. A szakasz hajrájában egy labdaszerzés után Ákos ziccerével átvettük a vezetést, ám a küzdelmes etap végén egy triplával visszaszerezték azt a hazaiak, akik 2-vel “mentek” 10 perc után.

Ákos jó belépés után ügyes “floaterrel” egalizált a második szakasz elején. Bár kidolgoztuk, de ki is hagytuk a tiszta helyzetket, így ha szűken is, de továbbra is zónára váltó ellenfelünk vezetett. A szakasz közepén Kaluha Csabi triplájával egyenlítettünk. Ezt követően azonban a vendéglátók 2 triplát is beemelve egy 7-0-lal elléptek. A félidő végén Bobi hármasával, majd Seth duplájával feljöttünk 2 pontra.

A második félidő Seth fordítást érő 2+1-es akciójával kezdődött. Bár légiósunk elkapta a fonalat, a hazai játékosok betöréseit nem tudtuk megállítani, így ismét futhattunk az eredmény, s vendéglátóink után, akik a szakasz közepén 5-tel megint megugrottak. “Testvéri” triplával faragtunk a hátrányon, Bobi átadásából Benji “suvasztotta” a labdát a sarokból a hazai gyűrűbe. Majd Seth révén egalizáltunk. Újra hazai pillanatok követleztek, a szakasz hajrájában centerek “vágtak” triplákat, Nagy Szabi távoli kosarára a nem sokkal korábban büntetőket rontó Ati felelt hármassal. Seth is “bevert” egyet, minimális, egyetlen pontos hátrányból várhattuk a 4. negyedet.

Ez Bobi fordítást érő duplájával kezdődött, majd Szelével egy mélységben játszott akció végén a visszakapott “zsugát” is bevágta – 3 pontért. Annyiból szerencsénk volt, hogy a hazaiak bőkezűen “pazarolták” büntetőiket. Szellemes akció végén a kosárra törő Bobi hát mögötti passzából Seth volt eredményes. Egy jó hazai büntetőre Soma felelt triplával, 10-1-es első 4 percet produkáltunk a 4. negyed elején, s 8 ponttal megugrottunk. A hazai szakvezető technikait kapott, s ebből is jól jöttünk ki: Bobi bedobta a büntetőt, a labda ugye nálunk maradt, s Benji triplát “vágott”. “Kiszakadt a zsák”, Soma vagy 8,5 méteres hármasa is beakadt, szédületes, 19-4-es rohamot produkálva 10 pont fölé növeltük nehezen megszerzett előnyünket. A látványra is próbáltunk adni, Benji és Seth mutatott be egy látványos alley oop akciót, így végül a remek utolsó negyednek köszönhetően végül közel 20 ponttal nyertünk, de ez azért közel sem volt annyira sima, mint ahogy a különbségből tűnhet.