NB2-es mérleg

Ez a Közgáz elleni idegenbeli, illetve a JKC elleni hazai mérkőzésünk mérlege.

Közgáz SC és DSK/A – BKGDSE-Szigetszentmiklós
82-63 (21-17, 19-15, 22-22, 20-9)

Az egyetemisták elleni mérkőzésről nem szeretnék sokat mondani. Egy fantasztikusan dobó, motivált, és sokat edző ellenfél ellen kaptunk ki, amivel alapjába véve nem lenne semmi baj, de…! Lehetne boncolgatni, hogy mégis akkor mi az, ami miatt napokig rossz érzéssel gondoltunk vissza a mérkőzésre, és utólag átgondolva, átrágva, és magunkba nézve sem értem mi is történt a Kinizsi utcában. Hogy kaphattunk 3 technikait, megannyi sportszerűtlen hibát, figyelmeztetés nélküli büntetést színészkedésért. Nem értem, mert amióta “leginkább” edző vagyok, két év alatt, összesen ez volt a harmadik technikai hibám. A tavalyi évet lehoztam 0 darabbal, és idén a női NB1/B-ben szintén 0 darab van.
Nem hiszem, hogy a csapatom sportszerűtlen, és tisztában vagyok azzal, hogy az én meccselésem nem abból áll, hogy némán ülök a padon. Próbálok együtt élni a játékkal, minden támadással és védekezéssel. Elfogadom, hogy a hiba a játék része, és csak remélni tudom, hogy az amatőr mérkőzésen, nem amatőr (hiszen fizetésért) tevékenykedő sporttársak is így tesznek. Szerencsére a legtöbb sporttárssal, legyen az hazai (Szolnok), vagy itteni, kifejezetten jó kapcsolatot ápolok.

BKGDSE-Szigetszentmiklós – Józsefvárosi KC
75-67 (25-19, 21-7, 17-17, 12-24)

A JKC elleni hazai mérkőzés a visszavágás reményében kezdődött. A szokatlanul magas szerkezettel játszó Józsefvárosiaknál ezúttal játszott a volt nb1-as extra légiós, Anthony Dill is. Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a két csapat itt még csak “kóstolgatta” egymást. A szerkezeti hátrányt viszont előnyre tudtuk váltani, és az ismét ponterős Pilu, illetve Gáspár Ati extra irányítómunkájára építve elkezdett előnyt építeni. A pontszerzésből a Gyuri-Csubi páros is kivette a részét, így félidőre megnyugtató 20 pontos előnnyel mehettünk. A második félidőben a JKC mindent megpróbált, közelebb is tudott jönni, de összeségében a győzelem nem forgott veszélyeben, hiszen kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton. Jó meccset játszottunk, és a felsorolt játékosok mellett még kiemelendő Ádi munkája elől-hátul, illetve Barni egyszemélyes kommandója. Gratulálok srácok!

Hajrá Batyi!

#bkgdse #batyi #nb2 #batyicsalad

BKGDSE – JKC 2018-02-25