Nehéz győzelem Szombathelyen…

Nagy’ nehezen, de megőriztük veretlenségünket Szombathelyen…

Színvonalas, fordulatos mérkőzésen remekül kezdtek fiaink, s 15 pontos előnyt szereztek az első negyedben. A két középső etap a jól játszó szombathelyi fiataloké volt, akik a 3. negyed hajrájában 10 ponttal is vezettek. Innen sikerült visszajönni fiainknak, akik a záró szakasz közepén fordítottak, s végül megnyerték a találkozót

Falco KC Szombathely U23 – BKG-Príma SE
88-92 (17-32, 25-12, 30-23, 16-25)

BKG: NAGY BENEDEK 18/6, NAGY BOTOND 28/12, Halász, Khakunov 13, Reizer 6. Cs.: TANÁCS 9, KALUHA 13/3, Szeleczki 4, Szendrei, Czakó.

A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, kezdetben Reizer Roli “termelte” pontjainkat. 8-8 után Kaluha Csabi villanásaira építve egy 9-0-s rohammal elléptek a hazaiaktól a srácok. A negyed második felében elkedte hozni a kosarakat a két Nagy-fivér és Tanács Ati, vezettünk már 32-13-ra is, nevéhez méltón, prímán játszott a csapat. A negyed 4-0-s hazai “részhajrával” zárult, ami – mint kiderült – nagyon “nem kellett volna”…

A második szakaszban ugyanis lendületben maradtak a hazaiak, mi viszont szétestünk. Egy 14-2-es szombathelyi rohammal kezdődött a második etap, 2 pontra feljöttek a vendéglátók, mint egy falat kenyér, úgy kellett Benji triplája. A hazaiak megérezték az esélyt, és már a felnőtt élvonalban is pályára lépő játékosai, Durázi, Hódi, Kovács és Kucsora vezérletével átvették az irányítást. Szünetben még 2-vel “mentünk”, de a 3. negyed eleje hasonló képet mutatott, mint a második szakasz. 8-1-gyel kezdtek a szombathelyi fiatalok, s átvették a vezetést, ami új lendületet adott nekik. Bár a Nagy fivérek azért be-betaláltak, remek dobóformát fogtak ki a hazaiak, s a 28. percben már 10 ponttal előttünk jártak. Benji duplájával és Bobi hármasával sikerült megfelezni a hátrányt. Ez az 5 pont maradt a negyed végéig a különbség.

A záró negyed Bobi hármasával kezdődött, ám a Falco fiataljainak mindenre volt válaszuk. Ismét elléptek 7-tel, ám Ruszlan duplája után Bobi vállaira vette a csapatot, s duplájával, majd hármasával sikerült kiegyenlíteni. Ez azonban nem törte meg jól játszó vendéglátóinkat, akik újra elléptek 5-tel. Ruszlan, majd Benji villant, Bobi büntetőivel pedig hosszú idő után újból nálunk volt az előny, s a végén Kaluha Csabi rutinja és Bobi higgadtsága révén végül sikerült megőrizni a veretlenséget.

#bkgdse #batyi #primabasket #batyicsalad