Nem sikerült a bravúr…

A piros csoport egyik legerősebb játékoskeretével rendelkező házigazda Veszprém mind az első, mind pedig a második félidő elején “állva hagyta” csapatunkat. Fiaink ugyan derekasan küzdöttek, de végig csak futottak az eredmény, s szervezetten védekező ellenfelük után – nem tudták kétségessé tenni a hazai győzelmet.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – BKG-Príma SE
89-78 (23-18, 20-16, 21-17,  25-27)

BKG: Nagy Be. 5/3. NAGY BO. 25/9, Halász 1, KOVÁCS S, 16/9, Reizer. Cs.: Tanács 6, Ben-Kane, Fekete 3, BERGER 17/3, Kaluha, Szeleczki 3, Czakó.

Mindkét csapat egészséges önbizalommal várhatta az összecsapást, mi Seth Berger bemutatkozó meccsén fölényesen vertük a Miskolcot, a Veszprém pedig nagy rangadón a MAFC otthonában is megőrizte veretlenségét.

Rögtön a feldobás után vezetést szereztek a hazaiak, akik gyorsan elléptek 6-0-ra. Bobi betörésből szerezte első pontjainkat. Ellenfelünk nagyon koncentráltan kezdett, mi eközben kapkodtunk támadásban. 10-2 után újra Bobi villant, ezúttal triplával, a rangadó elején egymaga tartva versenyben csapatunkat. A szakasz közepén rendezetlen védelem ellen Benji is betalált, 3 pontra feljöttünk. Sajnos Ákos, majd a helyére érkező Ben-Kane is hamar begyűjtött 2-2 személyit. Újra megugrottak a hazaiak. A szakasz második felében a nagy rohanásba mindkét oldalon sok hiba csúszott. Seth triplájával 3-ra megközelítettük a hazaiakat, s Fekete egy jó büntetővel tovább faragott a hátrányon. A szakasz egy hazai 2+1-gyel, s 5 pontos veszprémi vezetéssel zárult.

Ahogy a meccset, a 2. etapot is a hazaiak kezdték jobban, 5-0-lal indítva 10 pontosra növelték előnyüket. Seth faragott a hátrányon támadó pattanó után, majd Fekete Bálint szerzett szemfülés kosarat. Nem tudtunk igazán közel kerülni ellenfelünkhöz, bár a helyzetek megvoltak, távolról nem ment a dobás a srácoknak. Eladott labdák is be-becsúsztak a játékba, így a szakasz közepén ismét 10 pont fölé nőtt ellenfelünk előnye. Soma villanásaira építve egy 9-2-vel 4 pontra feljöttünk, ám ellenfelünk tiszta helyzetekig játszott akciókkal újra ellépett. A félidő hajrájában előbb Szele, majd a félidő végét jelző dudaszó pillanatában a túloldalon Madár mutatott be egy 2+1-es akciót, szünetben 9 ponttal vezettek a hazaiak.

Hazai duplára Ati révén büntetőkkel feleltünk. Ez azonban nem nyugtatta meg a srácokat, akcióink eladott labdák formájában “haltak el” a szervezett veszprémi védelmen, a hazaiak 12-2-vel kezdve a második félidőt közel 20 pontos előnyre tettek szert – időt kértünk.

Soma labdaszerzése után Ati törte meg hosszú kosárcsendünket, több, mint 4 perc elteltével megszerezve első akciókosarunkat szünet után. Apránként elkezdtük csökkenteni a hátrányt, amikor Soma találatával 15 ponton belülre kerültünk, időt kért ellenfelünk. Hosszú idő után beesett egy triplánk, Benji jóvoltából, s 10 pontra visszajöttünk. Pavlovic-pillanatok következtek, előbb egy duplát dobott, majd színészkedésért technikait kapott. 13 ponttal vezettek a hazaiak a záró etap előtt.

Ez Seth 2+1-es játékával indult, légiósunk egymaga vezetett egy 7-2-es rohamot a 4. negyed elején, amellyel 10 ponton belülre kerültünk. Nem adtuk olcsón a bőrünket, Bobi, majd Soma is triplát szerzett, de a hazaiaknak – volt, amikor szerencsével – de mindenre volt válaszuk, tartották 10 pont körüli előnyüket, miközben Ati esett rosszul a hazai palánk alatt. A hajrában technikait kaptunk. A meccs bő 3 perccel a lefújás előtt dőlt el, amikor Körtélyesi triplájával 15 pontosra nőtt hátrányunk.