Nem szép, de magabiztos győzelem

Újpest MT/C – BKG KOS Akadémia U18F
38-56 (6-17;12-9;12-15;8-15)

Keret: Igonda Benedek 23; Lakatos Csaba 12; Móré Mátyás 8; Vadász Márton 8; Köber Balázs 5; Piller Bálint; Csípán László;
Edző: Balasko Ádám

Nem szép játékkal, de biztos győzelem.
December 1-én játszott a BKG KOS Akadémia U18 fiú csapata az Újpest MT/C ellen idegenben. A mérkőzésre rányomta a bélyeget a sok hiányzónk. Betegség, sérülés, szalagavató miatt csak heten mentünk el a mérkőzésre, és ebből a hétből Csípán László is jelenleg sérült, így ő csak akkor játszott volna, ha esetleg valaki kipontozódik, de szerencsére ez nem történt meg. Ettől függetlenül a harmadik negyedben már voltak játékosok, akik 3-4 faulttal rendelkeztek, és ez a védekezésre is rossz hatással volt.
Tudatosan lassabban játszottunk, mint ahogyan szoktunk, mivel kevesen voltunk, de végig kezünkben tartottuk a mérkőzést. Jó volt látni, hogy a srácok a megbeszéltek alapján cselekednek és szép nyugodtan, magukat „visszafogva” különösebb izgalmak nélkül hozták le a mérkőzést. Említésre méltó, hogy Móré Mátyás összesen 10 darab dobásblokkolást hajtott végre a mérkőzésen és ez a remek védekezés sokban segített, ezúton is gratulálok ezért a szép eredményért.
December 12-én idegenben játszunk a TFSE ellen amire már hetek óta készülünk, hogy az itthoni 2 pontos vereség miatt visszavágjunk. December 14.-én pedig itthon fogadjuk a Treff 07 SE csapatát, mely a 2018-as év utolsó mérkőzése lesz.

Dolgozzunk és hajtunk! Egy szív – egy dobás! Hajrá Batyi!