NŐI NB1/B hírek


Sikerült alaposan beragadnunk a rajtnál, amit a kellemetlen stílusú, harcos kecskemétiek jó dobószázalékkal súlyosbítottak. Az első néhány perces „sokk” után egy időkéréssel rendeztük a sorokat és elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat (16-12). A második negyedben is küzdöttünk az elemekkel, de leginkább magunkkal, nehezen lendültünk bele a játékba, rossz döntéseket hoztunk, így a nagyszünetre 31-25-öt mutatott az eredményjelző.
A szusszanás igen jót tett a csapatnak, a harmadik negyedben végre „megérkeztünk” a meccsbe, míg ellenfelünk kezdett elfáradni a saját maga diktálta tempóban (11-27). A nyögvenyelős kezdés után mindenképpen el akartuk kerülni a szoros végjátékot, ennek érdekében a záró negyedben 20 pontot szorgoskodtunk össze, míg ellenfelünknek csak 6 pontot engedélyeztünk, így alakult ki a sima meccset sejtető, ám kissé csalóka 48-72-es végeredmény. Szűk rotációval, nagyot harcolva húztuk be a kötelezőt, ami jó alapot adott a Tatabánya elleni otthoni rangadóhoz.


Igen korai, 10.45-ös, és igen szokatlan, dunaharaszti helyszínen mérkőztek meg a felek.
Mindezek ellenére jól kezdtünk, és az első két negyed kiegyenlített csatát hozott: az első etapot 10-7-re, a másodikat 15-10 nyertük. A szigorú védekezést a második félidőre is sikerült átmenteni, sok esetben tudtuk olvasni a játékot, a szerzett labdákból pedig jó megoldásokat választva jutottunk el a kosárszerzésig. A harmadik negyedet is sikerült hasonló szellemben folytatni, így a záró játékrészre megnyugtató, 20 pontos különbséggel fordulhattunk (42-22). Magunkat is meglepve, helyenként már-már parádésan játszottunk, szépen járt a labda, mind a 8 játékos sokat és jól játszott. A végén sikerült az előző három negyedhez méltó befejezést kanyarítani a meccsnek (17-10), így összességében a vártnál simábban, 59-32-re vertük a Tatabánya együttesét.