Női NB1/B rájátszás

Újabb fontos mérkőzés várt lányainkra a rájátszás 10. fordulójában, hiszen szombat este a TF csapatát fogadtuk. A heti közös munkát nehezítette a hét elején megrendezésre került MEFOB döntő, ahol a csapat fele a Közgáz színeiben játszva második helyezést ért el, amelyhez ezúton is gratulálunk!

BKGDSE Szigetszentmiklós – TFSE
65-53 (15-17, 18-14, 17-16, 15-6)

Lendületesen kezdtük a meccset, a szépen kialakított helyzeteket végre sikerült pontokra váltani. Ennek úgy megörültünk, hogy az évadban stabilnak mondható védekezésünk egy kicsit fellazult, így az első játékrész végén 2 ponttal ment a TF (15-17).
A tempó maradt, bár mindkét csapatnál viszonylag sok volt a pontatlanság, az eladott labda. Örömteli volt, hogy mindenki jól szállt be a játékba, hozzá tudott tenni a meccshez egy-egy jó védekezéssel, ziccerrel, kinti dobással. A szép csapatjáték eredményeképpen a félidőben az eredményjelzőn 33-31 állt .
A harmadik negyedben sem tört meg a lendület, szépen dolgoztunk kettő-kettőkből, jól találtuk meg egymást. Ha csak 1 ponttal is, de ezt a játékrészt is hoztuk (17-16), szerettük volna minél hamarabb eldönteni a meccset a letámadásával néha zavart okozó TF ellen.
Ez a negyedik negyedben végre sikerült: 15 dobott pontunk mellé már csak 6-ot engedélyeztünk ellenfelünknek, így 65-53 lett a vége.
A pontgyártásban kiemelkedett Ruttner Réka (15), Lantos Adrienn (11) és Shirian Fatime (10). A csapat minden tagja szép mezőnymunkát tett a közösbe, így például a többieket 9 gólpasszal kiszolgáló Czirják Noncsi is.

Az utóbbi idők hullámvölgye után sokkal szebb volt a játék összképe, együtt volt a csapat. Reméljük, ez így is marad az utolsó három meccsre is, amelyek közül az elsőt vasárnap 05.27.-én, Tatabányán játszuk.