NŐI NB1B RÁJÁTSZÁS – MEGVAN AZ EZÜST!

Végéhez ért a női amatőr bajnokság, ráadásul lányaink játszhatták az évad utolsó mérkőzését: Kecskemétre látogattunk.
Az egész éves munkától már fáradó társaságot azonban nem kellett külön motiválni a jó szereplésre, hiszen győzelem esetén a BKGDSE-BEAC-Vasas körből mi örülhettünk az ezüstnek, egy esetleges vesztes meccs viszont egy (már kijelenthetjük, hogy csalódást keltő) 4. helyet jelentett volna.
Nem indult a legjobban a meccs, a nagy hőség mellett a kecskemétiek kemény játékára sem találtuk az ellenszert, így az első negyed 7 pontos hazai vezetéssel zárult (20-13).
A második negyedben már voltak jobb periódusaink, de még így is sok volt a pontatlanság. Bosszantó hibáinkat a házigazdák jól használták ki, kintről és bentről is. A félidőben még 30-29-re vezettek.
Utána viszont sikerült előhúzni a „szokásos”, erős 3. negyedünket, és a végre beakadó hármasoknak valamint a jó centerjátéknak köszönhetően átvettük a kezdeményezést. Noha csak négy ponttal nyertük ezt az etapot, átalakult a játék képe, és a hazaiak elbizonytalanodtak.
A meccs és a teljes évad utolsó negyedében pedig parádés játékot húztunk elő, 10-25-re hoztuk a játékrészt, és végül 59-77-re nyertünk.
A 18 pontos különbség azért is volt fontos, mert így a mini-tabellán minden létező számítás szerint bebiztosítottuk az ezüstöt. Így tehát sikerült megkoronázni ezt az évet, és az ünneplésnél egy kis pezsgő is előkerült. Talán év elején nem sokan gondolták volna, hogy ilyen szép eredménnyel zárjuk az évet, de ez az ezüst nagyon sokak 10 hónapnyi kemény munkáját dicséri.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek az egész éves szurkolást, biztatást, reméljük, hogy jövőre is legalább ennyi néző látogat majd ki a meccseinkre!
A szurkolók mellett köszönjük még a csapat körül dolgozó stáb egész éves hatalmas munkáját is, ez az ezüst az övék is!
Most kisebb pihenőre vonulunk, de jövőre újra csatába szállunk az aranyért!

Hajrá Batyi!

#bkgdse #batyi #batyicsalad #nb1b