Női NB1B – újabb győzelem!

Újabb győzelmet ünnepelhetett felnőtt női csapatunk!

A női amatőr bajnokság 12. fordulójában a PEAC csapatát fogadták lányaink múlt vasárnap.
Igen nagy iramban kezdődött a meccs, az első negyedben egyre-másra estek a kosarak mindkét oldalon, ráadásul kissé meglepődtünk a fiatal pécsi csapat agresszivitásától. Ennek megfelelően a negyedet négy pontos hátránnyal (17-21) zártuk. A második negyedre aztán sikerült „megérkezni a meccsre”, szigorítottunk védekezésünkön, és miközben ellenfelünket 10 ponton tudtuk tartani, mi kétszer annyit vágtunk be. A félidőben 37-31 állt az eredményjelzőn.
A második félidőt parádésan kezdtük, 1,5 perc alatt 8:0-ás rohammal nyitottunk, és ekkor mutatkozott meg igazán a két csapat közti tudáskülönbség (62-45). Szerencsére a végére sem engedtünk ki: mindenki hozzátette a magáét, és egységes csapatmunkával visszavertük a szívósan küzdő pécsiek kapaszkodási kísérleteit.
A vége 85-64 ide, s noha a számszerinti eredmény sima meccset sejtet, kifejezetten fizikális, jó iramú és „éles” meccset játszottunk.
A lányokra egy kisebb, munkával teli szünet vár, hiszen az első kör zárásaként január 27-én a Csata csapatához látogatunk.

Hajrá Batyi!