Príma évadnyitó

A harmadik negyed első perceit leszámítva végig irányítva a játékot, s kézben tartva a mérkőzést, csapatunk magabiztos győzelemmel kezdte a 2019-es évet. A siker értékét növeli, hogy a végül 32 pontos diadalt egy igen erős összetételben pályára lépő pécsi együttessel szemben érték el fiaink.

BKG-Príma SE – PVSK Kronosz Kiadó
98-66 (27-18, 21-18, 23-19, 27-11)

BKG: Nagy Be. 8/6, NAGY BO. 29/12, Halász 2,  BERGER 15/3, TANÁCS 16. Cs.: KOVÁCS 13, REIZER 6, Czakó, SZELECZKI 6, Ben-Kane, Fekete 3/3, Dévényi.

Bobi triplájával kezdtük a meccset és a 2019-es évet a talán a legerősebb összeállításában érkező pécsi fiatalok ellen. A folytatásban Seth kosaraival vezettünk, de a pécsiek próbáltak “tapadni” csapatunkra. A szakasz közepén Benji és Bobi egy-egy triplájára építve egy 8-2-vel sikerült megugrani, s ennek a kis “részhajrának” köszönhetően 9 pontos előnnyel zártuk az első 10 percet.

A második etap elején két, a padról érkező játékosunk Szele és Soma villant, 6-2-vel nyitottuk a szakaszt, s 10 pont fölé nőtt előnyünk. Ezt követően kiegyenlített játék folyt, váltva estek a kosarak, sikerült egy 10 és 15 pont közötti vezetést állandósítani. A félidő hajrájában Ati lépett elő vezérré, s találatainak köszönhetően megtartottuk a ‘tízen túli” előnyt, s 12 pontos vezetéssel térhettek pihenőre fiaiank.

Soma kosarával kezdődött, majd kissé ijesztően folytatódott a második félidő, a pécsi fiatalok egy 7-0-lal 5 pontra felzárkóztak. A negyed második felében a pécsiek számára “tarthatatlanná” váló Bobi és a triplát szerző Seth vezérletével csapatunk egy 12-0-s roham formájában “döntő csapást” mért a helyenként jól és ügyesen játszó baranyai legénységre. Csapatunk megnyugtató, 16 pontos előnnyel várhatta a záró etapot. Ennek elején még Bobi, Ati és Reizer Roli vezetésével sikerült még rátenni egy lapáttal a srácoknak, s egy 14-3-as rohammal kezdve a 4. negyedet végül fölényes győzelmet arattak a fiúk.

Az évnyitó sikerben Bobi abszolút vezérszerepet játszott a maga 29 pontos, 16 gólpasszos dupla-duplájával.